1. HABERLER

  2. SPOR

  3. 5 Kasım’da buluşuyorlar
5 Kasım’da buluşuyorlar

5 Kasım’da buluşuyorlar

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ile Kıbrıs Futbol Federasyonu’nun (KOP) Zürih’te buluşma tarihi belli oldu

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ile Kıbrıs Futbol Federasyonu 5 Kasım’da FIFA ve UEFA başkanları Joseph Blatter ve Michel Platini’nin de yer alacağı toplantıda buluşacaklar. FIFA ve UEFA kuralları temelinde Zürih’te gerçekleşecek toplantıya KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu ve ekibi davet edildi. Toplantıda Kıbrıs’ta futbolun ilerlemesi için atılacak adımların ana hatlarının yer alacağı geçici anlaşma tartışılacak. Oluşturulacak geçici anlaşma metninin her iki delege tarafından imzalanması ve FIFA ve UEFA tarafından onaylanması bekleniyor.

5 Kasım’da gerçekleşecek
KTFF ile KOP araısnda Aralık 2012’de Güney Kıbrıs’taki KOP Genel Merkezi’nde başlayan görüşme süreci, Ocak 2013’te Kuzey Kıbrıs’taki KTFF Genel Merkezi’nde devam etmişti. KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu ve KOP Başkanı Costakis Koutsokoumnis ikinci toplantının ardından birlikte yaptıkları açıklamada üçüncü resmi görüşmenin FIFA ve UEFA gözetiminde Zürih’te gerçekleşeceğini açıklamışlardı. İlk yapılan açıklamada Mart ayında yapılması planlanan toplantı, daha sonra Mayıs ayına ertelenmiş ancak Güney Kıbrıs’ta yaşanan ekonomik kriz sonrasında bu görüşmenin tarihi bir türlü netlik kazanmamıştı. KTFF’den dün yapılan açıklama sonrası FIFA’dan gelen davet ile 5 Kasım’da tarafların Zürih’te buluşacağı açıklandı.

Açıklama
KTFF Genel Sekreteri Oktay Çocuk imzası ile yapılan açıkalamada şu ifadelere yer verildi:
“Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Sayın Hasan Sertoğlu, FIFA Başkanı Sayın Joseph Blatter tarafından Kıbrıs Futbol Federasyonu (KFF) Başkanı ile birlikte FIFA ve UEFA kuralları temelinde, Kıbrıs futbolu için hazırlanan geçici anlaşmanın hükümlerini tartışmak ve sonlandırmak için Zürih’e, FIFA genel binasında yer alacak toplantıya davet edilmiştir.
Görüşme sonrası tüm Kıbrıs’taki futbolun ilerlemesi için atılacak adımların ana hatlarının yer alacağı geçici anlaşmanın, her iki delege tarafından imzalanması ve FIFA ile UEFA tarafından onaylanması bekleniyor. Anlaşmanın her iki Federasyon genel kurulları tarafından da onaylanması gerekmektedir. Toplantı, 5 Kasım 2013 tarihinde FIFA Başkanı Sayın Blatter’in başkanlığında ve UEFA Başkanı Sayın Platini’nin katılımıyla gerçekleşecektir.”

Bu haber toplam 2405 defa okunmuştur
Etiketler : , ,