1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 4 zanlıya 3 gün tutukluluk, 1 doktor daha aranıyor
4 zanlıya 3 gün tutukluluk, 1 doktor daha aranıyor

4 zanlıya 3 gün tutukluluk, 1 doktor daha aranıyor

Sahte reçete soruşturması kapsamında tutuklanan 2'si doktor, 2'si eczacı olmak üzere toplam 4 zanlı mahkemeye çıkarıldı.

A+A-

Ertuğrul SENOVA 

Toplumda infiale neden olan sahte reçete soruşturması kapsamında tutuklanan 2'si doktor, 2'si eczacı olmak üzere toplam 4 zanlı mahkemeye çıkarıldı.

Yargıç, aranan bir doktorun daha olduğuna işaret ederek, zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Mahkemede olayla ilgili detayları paylaşan polis,  zanlılar N.P, S.S, İ.T. ve M.A. isimli zanlıların sahte reçete soruşturması kapsamında tutuklandığını belirtti.

13 Eylül günü Sosyal Sigortalar Dairesi Müdürü Çiğdem Dürüst'ün sahte reçete yazıldığı şüphesi üzerine polise başvurduğunu aktaran soruşturma memuru, yurt dışında olan şahıslar adına, bazı hastaların reçetelerine ek olarak kişilerin bilgisi dışında ilaç yazılmasıyla ilgili soruşturma başlatıldığını kaydetti

Ocak ayından bu yana yazılan 180 bin reçetenin mercek altına alındığını belirten polis, bu süreçte, reçeteler karşılığında toplamda 55 milyon TL ödemenin yapıldığını aktardı.

Polis, sahte olduğu düşünülen reçetelerin soruşturmasıyla ilgili 75 kişiden ifade alınacağını, bu kapsamda henüz 12 kişiden ifade alınabildiğini aktardı.

Soruşturma kapsamında 3 tanığın dinlendiğini belirten polis, söz konusu tanıkların haberleri olmadan reçetelerine ilaç eklendiği bilgisini aldıklarını söyledi, sosyal sigortalı hastaların bu durumdan şikayetçi olduklarını vurguladı.

Zanlıların el yazı örneklerinin, banka hesaplarının, cep telefonlarının, yazdıkları reçetelerinin, ofislerindeki bilgisayarların inceleneceğini açıklayan polis, ayrıca bir doktorun arandığını, bu kapsamda zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç zanlıların, “Sahte Evrak Düzenleme, Tedavüle Sürme” ve “Sahtekârlıkla Para ve Mal Temin Etme” suçlarından meseleyle bağlantıları olduğu ihtimali nedeniyle 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını emretti.

Bu haber toplam 6206 defa okunmuştur
Etiketler :