1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 3 kişinin ülkeye giriş yasağı kaldırıldı!
3 kişinin ülkeye giriş yasağı kaldırıldı!

3 kişinin ülkeye giriş yasağı kaldırıldı!

UBP-DP Azınlık Hükümeti tarafından ülkeye girişi yasak olan 3 kişiye, giriş yasağı kaldırılma izni verildi.

A+A-

Bakanlar Kurulu’nun 10 Kasım 2017 tarihli toplantısında, haklarında tutuklama-ihraç emri verilen Mediha Kaplakaslan, Nuyan Batuhan ve Doğukan Beraat Gülşen’in aynı sebeplerle KKTC’ye giriş yasaklarının kaldırılmasına, Özdemir Girici isimli kişinin ise cenaze maksatları bakımından geçici bir süre için KKTC’ye giriş iznine karar verildi.

 

UBP-DP Azınlık Hükümeti tarafından ülkeye girişi yasak olan 3 kişiye, giriş yasağı kaldırılma izni verildi. Bakanlar Kurulu’nun 10 Kasım 2017 tarihli toplantısında, haklarında tutuklama-ihraç emri verilen Mediha Kaplakaslan, Nuyan Batuhan ve Doğukan Beraat Gülşen’in aynı sebeplerle KKTC’ye giriş yasaklarının kaldırılmasına karar verildi.

Ayrıca Özdemir Girici isimli kişinin de cenaze maksatları bakımından geçici bir süre için KKTC’ye giriş izni onaylandı. Kararlar, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Giriş izinleri kaldırıldı

Bakanlar Kurulu, 20 Şubat 1998 tarihinde hakkında tutuklama-ihraç emri verilen TC uyruklu Mediha Kaplakaslan’ın üniversite eğitimini KKTC’de sürdüren kızlarının durumu da dikkate alınarak, aile birliğinin yeniden tesis edilmesine olanak sağlamak amacıyla, KKTC’ye giriş yasağının kaldırılmasına karar verdi.

Aynı toplantıda Bakanlar Kurulu, 29 Ağustos 2017’de aleyhine tutuklama-ihraç emri verilerek ülkeye girişi yasaklanan TC uyruklu 1.1.1996 doğumlu Nuyan Batuhan Yücel’in, yaşamlarını KKTC’de sürdüren ailesinin durumu da dikkate alınarak, aile birliğinin yeniden tesis edilmesine olanak sağlamak amacıyla, KKTC’ye giriş yasağının kaldırılmasına karar verdi. Ayrıca 19 Temmuz 2017’de hakkında tutuklama-ihraç emri verilen TC uyruklu 11.4.1990 İstanbul doğumlu Doğukan Beraat Gülşen’in, küçük yaşlarından itibaren KKTC yurttaşı annesiyle birlikte ülkede yaşaması olması da dikkate alınarak, aile birliğinin yeniden tesis edilmesine olanak sağlamak amacıyla, KKTC’ye giriş yasağının kaldırılmasına karar verdi.

Cenaze için 5 günlük izin

Bu arada Bakanlar Kurulu, Özdemir Girici isimli kişinin de geçici bir süre için KKTC’ye giriş izni onayladı. 21 Temmuz 2016 tarihinde aleyhinde tutuklama-ihraç emri verilen 2.8.1962 Mersin doğumlu Özdemir Girici’bib Mağusa’da vefat eden çocuğunun cenazesini teslim alarak, Türkiye’ye götürülebilmesine olanak sağlamak amacıyla Fasıl 105 Yabancılar ve Muhaceret Yasası’nın 6’ıncı maddesinin 2’inci fıkrası uyarınca, giriş tarihinden itibaren 5 günlük bir süre olması kaydıyla, KKTC’ye giriş izni verilmesine karar verildi.  

 

Bu haber toplam 4705 defa okunmuştur