1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 3 çocukla pasajda yaşıyorlar
3 çocukla pasajda yaşıyorlar

3 çocukla pasajda yaşıyorlar

Elektrik, su ve yatak olamayan üç göz odalı bir yerde kalan Suriyeli aile, biri 2 aylık olmak üzere 3 çocuğu ile sağlıksız bir ortamda tespit edildi.

A+A-

 

Didem MENTEŞ

Lefkoşa Surlariçi’nde kötü koşullar altında yaşayan bir aileye el uzatıldı. Elektrik, su ve yatak olamayan üç göz odalı bir yerde kalan Suriyeli ailenin, biri 2 aylık olmak üzere 3 çocuğu ile sağlıksız bir ortamda kaldıkları tespit edildi.

Zeytin Ağacı Eğitim ve Yardımlaşma Derneği’nin girişimiyle ailenin durumu ortaya çıkarken, Sosyal Hizmetler Dairesi aile ile ilgili devreye girdi.

 

 YENİDÜZEN’e konuşan Zeytin Ağacı Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Rabia Özcömert, biri 3, diğeri 1 yaşında en küçüğü de 2 aylık olan çocukların sağlık durumlarının iyi olmadığını, kendilerine gıda ve beşik yardımı yaptıklarını söyledi

 

Özcömert: “Gıda ve beşik yardımı yaptık”

YENİDÜZEN’e konuşan Zeytin Ağacı Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Rabia Özcömert, Suriye uyruklu 23 yaşındaki D.A. isimli annenin Türkçeyi tam konuşamadığını, babanın durumunun ne olduğunu bilemediklerini söyledi. Biri 3, diğeri 1 yaşında en küçüğü de 2 aylık olan çocukların sağlık durumlarının iyi olmadığını gördüklerini aktaran Özcömert, dernek olarak gıda ve beşik yardımı yaptıklarını belirtti.  Özcömert, bundan sonra da her türlü yardım yapmaya hazır olduklarını aktardı.

 

Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt ise ilk aşamada aileye temel gıdaların temin edildiğini belirterek, ailenin statüleri ve diğer durumlarıyla ilgili bugün geniş bir çalışma yapılacağını söyledi

 

 

Başkurt: “Ailenin durumuyla ilgili geniş çalışma yapılacak”

Aile ile dün ön görüşme yapıldığını söyleyen Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt, ilk aşamada gıda ve diğer ihtiyaçların belirlenerek, temel gıdaların tahsis edildiğini söyledi. Bebeklere gıda ve bez desteği verildiğini aktaran Başkurt, ailenin statüleri ve diğer durumlarıyla ilgili bugün geniş bir çalışma yapılacağını söyledi. Ailenin konut sıkıntısı da olduğunu vurgulayan Başkurt, aileye ne gibi yardımlar yapılabileceği konusunda bugün daha detaylı bilgi verebileceğini de aktardı.

dd-030.jpg

Aile üç göz odada sağlıksız bir ortamda yaşamaya çalışıyor…

 

yeniduzen-satin-aliniz-905.jpg

 

 

Bu haber toplam 1875 defa okunmuştur