1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “2017 çözüm yılı”
“2017 çözüm yılı”

“2017 çözüm yılı”

İki Toplumlu Barış İnisiyatifi, Ocak ayında Cenevre’de yer alacak görüşmelerde liderlerden çözüme ulaşmak hedefiyle gerekli tüm adımları atma taleplerini dile getirmek için yürüyüş düzenledi

A+A-

Levent ÖZDAĞ

 

İki Toplumlu Barış İnisiyatifi, Ocak ayında Cenevre’de yer alacak görüşmelerde liderlerden çözüme ulaşmak hedefiyle gerekli tüm adımları atma taleplerini dile getirmek için yürüyüş düzenledi. İnisiyatifin taleplerini iletmek için temsilciler Kıbrıslı Türk Lider Mustafa Akıncı ile görüştü. Kıbrıslı Türk Lider Mustafa Akıncı ile görüşmenin ardından eylemciler Ledra Palace geçiş kapısından geçerek Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis’in sarayına giderek Rum Lider ile görüştü.

 

İki Toplumlu Barış İnisiyatifi’nin yaptığı basın açıklaması şöyle:

“Müzakere süreci en belirleyici aşamaya ulaşırken bu kritik dönemeçte, İki Toplumlu Barış ve Birleşme İnisiyatifi olarak iki lidere, gelecek ay yapılacak olan Cenevre görüşmelerinde üzerinde uzlaşmaya varılan bir anlaşma ortaya koymak için gerekli olan tüm gerekli adımları atmaları yönünde çağrıda bulunuyoruz. Sayın Anastasiades’i ve Sayın Akıncı’yı ülkemizi yeniden birleştirmek için gösterdikleri bağlılık, sorumluluk ve yoğun çabalar için kutlar, kendilerine tam destek verdiğimizi belirtiriz. Kıbrıs halkı liderlerimizin, önceden belirlenmiş ve sağlam zemine dayanan yolda ve halihazırda karşılaşılan zorluklara yönelik yaratıcı çözümler bularak, hızlı ve tereddütsüz hareket etmesini beklemektedir. Nasıl bir anlaşmaya varılırsa varılsın bunun kusursuz olamayacağının ve anlaşmadan sonra da karşımıza zaman zaman sorunların çıkacağının bilincindeyiz. İki Toplumlu Barış ve Birleşme İnisiyatifi, her iki kesimde yaşayan Kıbrıslıların büyük çoğunluğunun desteği ile birlikte, ortaya çıkabilecek tüm sorunlara inat, birleşik devletin barış ve refahını korumak için çok çalışacaktır. Kıbrıs'ta ve bölgede hakim olan koşullar, bir çözüm bulabilmek için olumlu bir konjonktür oluşturmaktadır. Böylesi bir gelişme Kıbrıs ekonomisini yeniden canlandıracak ve Kıbrıs'ın bölgede istikrarın ve işbirliğinin temel direği olmasını sağlayacaktır. Koşulların değişkenliği, fırsat penceresini bizim için her zaman açık tutmayacaktır. Bu nedenle hemen harekete geçmemiz gerekmektedir! Liderlerimize, Cenevre görüşmelerine kadar ve görüşme süresince, bir sonuca varabilmek için, çabalarını en üst seviyeye taşımaları için çağrıda bulunuyoruz. Ayrıca tüm Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumlara Çözüm ve Yeniden Birleşmeyi sağlamak için biraraya gelip harekete geçme çağrısı yapıyoruz. 2017’nin Yeniden Birleşmenin yılı olması için hep birlikte mücadele edelim!

İki Toplumlu Barış İnisiyatifi”

Bu haber toplam 2259 defa okunmuştur