1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 2 yeni zanlı: Makul kuvvet kullanılarak tutuklandı
2 yeni zanlı: Makul kuvvet kullanılarak tutuklandı

2 yeni zanlı: Makul kuvvet kullanılarak tutuklandı

Kıbrıs’ı sarsan ve yer altı hesaplaşması olarak konuşulan Falyalı cinayetiyle ilgili yeni detaylar ortaya çıkıyor.

A+A-

Kıbrıs’ı sarsan ve yer altı hesaplaşması olarak konuşulan Falyalı cinayetiyle ilgili yeni detaylar ortaya çıkıyor.
İki yeni zanlı mahkemeye çıkarıldı.
Mahkemede olguları aktaran Polis Müfettişi Murat Bayram, zanlı V.S ve M.Ç’nin 12 Şubat'ta Alsancak Girne'de bir evde tespit edilerek 'makul kuvvet' kullanılarak tutuklandığını anlattı.
Yine aynı evde banyo küveti altında naylona sarılı halde bulunan ve olayla bağlantısı olduğuna inanılan bir uzun namlulu tabanca ve içerisindeki 15 merminin de emare olarak alındığını polis tarafından mahkemeye aktarıldı.

Mustafa Söylemez bağlantısı…
Polis, zanlıların Alanya’dan yasa dışı yollarla, tekneyle adaya giriş yaptığını ve hem adaya gelmelerinde, hem de Alsancak’taki eve yerleştirilmelerinde Türkiye’de konuyla ilgili tutuklanan, Söylemez Çetesi üyesi Mustafa Söylemez’in bağlantısının tespit edildiğini anlattı.
Zanlılardan V.S’nin gönüllü verdiği ifadede olayla bağlantısını itiraf ettiğini aktaran polis müfettişi, zanlıların telefonlarının incelemeye alındığını ve parmak izi incelemeleri de yapılması gerektiğini söyleyerek, 3 gün tutuklu kalmalarını talep etti.

“Zanlılarda biri gönüllü ifadesinde diğer zanlının adını verdi, Türkiye bağlantısını onayladı”
Bayram’ın ardından söz alan Savcı Aysın Bilgin, gönüllü ifade veren zanlı V.S’nin zanlı M.Ç’nin adını verip vermediğini, Alanya’dan birlikte geldiklerinin doğrulatılıp doğrulatılmadığını ve Türkiye’deki söz konusu şahısla bağlantılarının kesin olup olmadığını sordu. Soruları yanıtlayan polis zanlıların birlikte geldiğini ve Alsancak’taki evde birlikte bulunduklarını yineledi, zanlı V.S’nin zanlı M.Ç’nin adını verdiğini ve Türkiye’de tutuklanan Mustafa Söylemez ile bağlantının da itiraf edildiğini aktardı. Bunun üzerine Savcı Bilgin “zanlıların suça ortaklık ettikleri kanaatindeyim, 3 gün tutukluluklarını talep ediyorum” dedi.

Zanlılar: “Mağduruz, mağduriyetimiz ortaya çıkarılsın”
Anlatılanları dinleyen Yargıç Hazan Aksun, zanlılara söz vererek, söylemek istedikleri bir şey olup olmadığını sordu. Bunun üzerine zanlı V.S “bu olayda ben mağdurum, mağduriyetimin ortaya çıkarılmasını ve giderilmesini istiyorum” yanıtını verirken, zanlı M.Ç “olayla hiçbir ilgim yok, mağdurum, tek suçum bu adaya kaçak olarak gelmek” dedi. Cevapların ardından Aksun, gerekli araştırmanın yapılması ve ifadelerin teyit edilebilmesi için zanlılar hakkında 3 gün tutukluluk kararı verdi.

‘Çelik Yelek’ detayı
Falyalı infazı zanlıları Yargıç Hazan Aksun’un huzuruna çelik yelek giydirilerek çıkarıldı, Girne’de çok geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti.

 

Bu haber toplam 6102 defa okunmuştur
Etiketler : ,