1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. “2 binden fazla öğrenci karantinada”
“2 binden fazla öğrenci karantinada”

“2 binden fazla öğrenci karantinada”

Güneyde Eğitim Bakanı Prodromou, sadece Limasol’da 10 Kasım’a kadar 31 okulda toplam 223 COVID-19 vakası tespit edildiğini ve 2 binden fazla öğrencinin karantinada tutulduğunu bildirdi.

A+A-

Kıbrıs Cumhuriyeti Eğitim, Kültür, Spor ve Gençlik Bakanı Prodromos Prodromou, koronavirüsü salgınının  acil koşullar getirdiğini ve ders yılı sonuna kadar neler olacağını kimsenin bilemeyeceğini belirtti.

Prodromou, sadece Limasol’da 10 Kasım’a kadar 31 okulda toplam 223 COVID-19 vakası tespit edildiğini ve 2 binden fazla öğrencinin karantinada tutulduğunu bildirdi.

 Kıbrıs Haber Ajansı’nın (KHA) yüksek COVID-19 vakaları dolayısıyla karantina uygulanan ve çevrim içi eğitim uygulanmasına hazırlanan Limasol ve Baf’taki okullarla ilgili sorusunu yanıtlayan Bakan, mesafe öğreniminin uygulandığını, çünkü teyit edilmiş vakalarla temas eden binlerce öğrencinin okula gitmediğini söyledi.

 Prodromou bir soru üzerine Limasol ve Baf’ta okulların kapanmasıyla ilgili kızgınlığı ve hayal kırıklığını anladığını ancak başka seçenek olmadığını belirtti.

 Eğitim Bakanı şöyle dedi:

“10 Kasım’a kadar Limasol’da orta eğitim veren toplam 36 okuldan 31’inde 223 öğrenci ve öğretmende COVID-19 vakası görüldü, 2.739 öğrenci teyit edilmiş vakaların temaslıları kabul edilip okullarına gidemedi”.

  “2000’ı aşkın öğrenci karantinaya alındı.”

 Bakanlığın Kıbrıs genelindeki okullarda gerekmesi halinde çevrim içi eğitime hazır mı? Sorusunu yanıtlayan Prodromou, “Halletmek durumundayız. Tüm okullarda internet bağlantıları güncelleştirilmekte, bilgisayarların geliştirilmesi planları devam etmektedir” şeklinde konuştu.

 “Umarım gerekli olmaz ama biz çevrim içi işlem olacakmış gibi hazırlanıyoruz. Bu gerekli olursa hazır olacağız” diyen Eğitim Bakanı, donanımın sadece durumun bir yönü olduğunu, durumun pedagoji yönüne daha dikkat ve önem vermeleri gerektiğine işaret etti.

Dijital teknoloji için uygulanacak yeni pedagojik yaklaşımlar geliştirilmesi, program ve yöntemlerin ayarlanması gerektiğini anlatan Prodromos Prodromou, bunun eğitim gerektireceğini, kendilerini en çok meşgul edenin de bu olduğunu kaydetti.

 

 

Bu haber toplam 2806 defa okunmuştur
Etiketler : ,