1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 13 AYDA ÇEVRE İÇİN YAPILANLAR
13 AYDA ÇEVRE İÇİN YAPILANLAR

13 AYDA ÇEVRE İÇİN YAPILANLAR

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu mecliste söz alarak, çevre gününü kutladı ve 13 ayda yapılanları anlattı.

A+A-

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu mecliste söz alarak, çevre gününü kutladı ve 13 ayda yapılanları anlattı.

Ataoğlu, 9. sınıf müfredatına Çevre Dersi koyduklarını, 88 ilkokula geri dönüşümlü çöp bidonu sağladıklarını, atık suyla, deniz suyuyla ilgili tüm tahlil ve çalışmaları yaptıklarını belirterek, bu tahlillerin sadece kısa bir süre laboratuvar yandığı dönem yapılamadığını kaydetti.

Haziran ayı sonu itibarı ile tüm plajlarda mavi bayrak uygulamasının devreye gireceğini belirten Bakan Ataoğlu, çevre konusunda gerekli tüm adımların atıldığını söyledi.

Ataoğlu, mahkemelik olan bölgelerle ilgili de açıklamalarda bulunarak, Teknecik’le ilgili alınması gereken tedbirlerin de henüz alınmadığını belirtti. Yerinden söz alarak Yeni Erenköy Limanı’nda restore amaçlı izin alınan yere izinsiz olarak 2 katlı bina yapıldığını ve bu konudaki hiçbir soruya cevap verilmediğini savunan Biray Hamzaoğulları, bu konuda uzun zamandır yazılı beyan talep ettiğini ancak kendisinin edindiğinden farklı açıklamalarda bulunulduğunu söyledi.

Hamzaoğlu, Ataoğlu’nun ya kendisine konuyla ilgili yazılı bir beyanda bulunmasını ya da istifa etmesini istedi. Sözlü tartışmaların ardından bakan gerekli açıklamaları yaptığını belirterek, kürsüden indi.



 

 

Bu haber toplam 1868 defa okunmuştur
Etiketler : , ,