1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 12 ev, 143 araç, 93 yol
12 ev, 143 araç, 93 yol

12 ev, 143 araç, 93 yol

YENİDÜZEN’in İlçe Kaymakamlıklarından edindiği kesin olmayan rakamlara göre; 12 ev, 143 araç, 90 ikametgaha ait eşya ile 93 yol ve duvar zarara uğradı. 57 kişiye de barınma hizmeti verildi.

A+A-

Didem MENTEŞ

Şiddetli yağmurlar nedeniyle yaşanan sel felaketi ülkede hem cana hem de mala neden oldu. Selden dolayı 3 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi sele kapılıp kayboldu.

İki günde toplam 12 ev zarar görürken, 143 araç hasara uğradı. Onlarca eşya ve yapı yerle bir oldu...

YENİDÜZEN’in İlçe Kaymakamlıklarından edindiği kesin olmayan rakamlara göre; 12 ev, 143 araç, 90 ikametgaha ait eşya ile 93 yol ve duvar zarara uğrarken, 57 kişiye de barınma hizmeti verildi.

Bu arada maddi hasar tespiti için vatandaşların 10 Aralık Pazartesi günü ilçe kaymakamlıklarına başvurabileceği belirtildi.

3 can yitirildi, 1 candan iz yok…

Selin en ağır faturası gencecik hayatların sönmesiyle ödendi. 5 Aralık’ta Lefkoşa- Girne anayolunun Ciklos mevkiinde aşırı derecede yağan yağmur sularına kapılarak araçları yoldan çıkan Tolga Bekçi, Günay Kandaz ve Ahmet Kılıç feci şekilde can verdi. Aynı araçta olduğu düşünülene ve iki gündür ekiplerce aranan Gaye Soyutok ise kayıplara karıştı.

İlk aşamada toplam 12 evde zarar

Ülkenin birçok yerini alt üst eden sel nedeniyle 6 ilçenin 4’ünde toplamda 12 ev zarara uğradı. 5- 6 Aralık tarihleri arasında Başkent Lefkoşa’da 2 ev, Mağusa’da 1 ev, Girne’de 7 ev, İskele’de ise 2 evin binası zarar gördü. Güzelyurt ve Lefke’de ise herhangi bir eve zarar gelmedi.

h1-038.jpg

90 ikametgahın eşyası hasara uğradı

Selin zarar verdiği ikametgahlarda ise çok sayıda eşya ziyan oldu. Dört ilçede yaşanan sel olaylarında toplam 90 ikametgahın eşyası zarara uğradı. İlk tespitlere göre Başkent Lefkoşa’da 2 evin eşyaları zarar görürken, Güzelyurt’ta 1 evin, Girne’de ise 57 evin eşyası hasara uğradı. İskele’de ise 2 evin eşyası zarar görürken 28 lojmanın eşyalarında da hasarlar meydana geldi.

Hasar gören yol ve duvar sayısı 93

İlçelerde yaşanan sellerde yıkılıp ya da zarar gören yol ve duvar sayısı 93 olarak belirlendi. Felaketin kendisini gösterdiği Girne’de 70 yolda zarar oluşurken, 18 duvar da hasara uğradı. İskele’de ise 4 duvar ziyan olurken, Güzelyurt’ta da 1 yol hasar gördü. Lefkoşa, Mağusa ve Lefke’de herhangi bir yol veya duvarın yıkılma tespitinde bulunulmadı.

h3-017.jpg

140’ın üzerinde araç zarar gördü

Sel felaketinden en fazla zarar gören taşınır mallar içerisinde araçlar yer aldı. Özellikle Girne bölgesinde araçların kimi suya gömüldü kimi denize düştü kimi de göçük altında kaldı…

İlk tespitlere göre selin en fazla yaşandığı bölge olan Girne’de 140 tane araç hasara uğradı. Başkent Lefkoşa’da ise 3 araç zarar gördü. Diğer bölgelerde ise herhangi bir araç zararı tespit edilmedi.  

h2-032.jpg

57 kişiye barınma hizmeti

Şiddetli yağmurlar nedeniyle yaşadıkları ikametgahları hasar görüp, zarara uğrayan 57 kişiye ise barınma yardımı yapıldı. Girne’de toplam 57 kişiye barınma hizmeti verilirken, İskele’de de 2 kişiye barınma hizmeti aldı. Lefkoşa, Mağusa Güzelyurt ve Lefke’de ise böyle bir ihtiyaç tespit edilmedi. 

16 aileye Kızılay’dan yardım

Yağmurlar nedeniyle Kızılay’dan yardım alan aile ve/veya ev sayısı ise 16 olarak belirlendi. İlk aşamada Başkent Lefkoşa’da 3, Girne’de 12 ve İskele’de 1 aile Kızılay’ın yardımlarından yararlandı. Geriye kalan bölgelerde ise böyle bir ihtiyaç duyulmadı.

 

yeniduzen-satin-aliniz-20181208110856.jpg

Bu haber toplam 2030 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler