1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 11 KİŞİYE 'YANLIŞ KAN' SORGUSU
11 KİŞİYE 'YANLIŞ KAN' SORGUSU

11 KİŞİYE 'YANLIŞ KAN' SORGUSU

‘YANLIŞ KAN’ verildiği gerekçesiyle hayatını kaybeden 88 yaşındaki Akile Vardan’ın mezarı 28 gün sonra mahkeme emriyle açıldı. Düğümü mahkeme çözecek.

A+A-

Ayşe GÜLER

Lefkoşa Devlet Hastanesi'nde Nisan ayında YANLIŞ KAN VERİLMESİ sonucu hayatını kaybeden 88 yaşındaki Akile Vardan'ın mezarı 28 gün sonra açıldı.

Dışişleri Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Erol Vardan'ın da annesi olan Akile Vardan’ın mezarı, otopsi raporunun bulunmaması, polis tahkikatı ve mahkemeden alınan emir doğrultusunda açıldı.

Vardan’ın cesedi otopsi için hastaneye götürüldü, Otopsi bugün Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz tarafından yapılacak.

Alınan doku örnekleri bir polis eşliğinde İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilecek, gelecek sonuç soruşturmaya yön verecek.

Öte yandan Vardan’ın ölümünün ardından Lefkoşa Devlet Hastanesi tarafından başlatılan soruşturma ise tamamlandı.

Başhekimlik ve başhemşirelik bölümlerinin birlikte yürüttüğü soruşturmada doktor ve hemşire dahil toplamda 11 kişiden ‘yanlış kan’ ifadesi alındı.

Alınan ifadeler ve detaylı bulguları içeren rapor, önceki gün Sağlık Bakanlığı’na sunuldu.

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, hastane tarafından yürütülen soruşturma raporunun bakanlığa ulaştığını YENİDÜZEN’e doğruladı, “Olay mahkemeye gidecek” dedi.

Öte yandan Lefkoşa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr Bülent Dizdarlı ise sunulan rapor sonrasında Sağlık Bakanlığı’ndan direktif beklediklerini söyledi, değişik şekillerde olayda ismi geçen 11 kişinin bir kısmının izinlerini kullandığını ancak şu anda görevlerinin başında olduklarını açıkladı.

 

Mezar açma işlemi 1 saat sürdü…

Lefkoşa Mezarlığı’ndaki mezar dün polis, imam, belediye ekipleri, mezarlık sorumluları, olay yeri inceleme ekipleri huzurunda açıldı.

Mezar açma işlemi saat 10.00’da başladı. 1 saat süren çalışmalar 11.00’de sona erdi.

Vardan’ın cesedi mezardan çıkarıldıktan sonra otopsi için Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

 

Otopsi bugün…

Ceset üzerinde otopsi ise bugün yapılacak.

Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz tarafından yapılacak otopside doku örnekleri alınacak, alınan doku örnekleri bir polis eşliğinde İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilecek.

Otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından Vardan, muhtemelen bugün yeniden defnedilecek.

İstanbul’dan gelecek rapor, yürütülen soruşturmanın şeklini belirleyecek.

 

Aile de perişan…

Annesini hastanede yanlış kan verilmesi sonucu kaybeden ve büyük üzüntü yaşayan Dışişleri Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Erol Vardan da dün Lefkoşa Mezarlığı’ndaki çalışmaları takip etti.

Zaman zaman duygusal anlar yaşayan oğul Vardan, mezar açma işlemi tamamlanana kadar bekledi.

 

Başhekimlik açıklama yapmıştı…

Hatırlanacağı üzere olay sonrasında Lefkoşa Devlet Hastanesi Başhekimliği açıklama yapmış, olay sonrasında soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.

14 Nisan’da yapılan açıklama şöyleydi: “Hastanemizin Dahiliye  Servisi’nde  geçirilmiş SVO, anemi, kalp yetmezliği ve kronik böbrek yetmezliği tanıları ile yatan, 88 yaşındaki kadın hastamız Akile Vardan’a dün sabah saatlerinde uygulanan kan transfüzyonu sırasında kan uyuşmazlığı geliştiği saptanmış ve hasta hemen yoğun bakıma alınıp aferez yapılmaya başlanmıştır.

Ancak tüm çabalara karşın hastamız bugün saat 04.00’de kurtarılamayarak vefat etmiştir. Konuyla ilgili soruşturma başlatılmış olup,  soruşturma  sonucu  Sağlık Bakanlığı’na bildirilecektir.”

------------------

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu:

“Olay mahkemeye gidecek”

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Akile Vardan’ın ölümüyle ilgili hastane tarafından yürütülen soruşturmanın önceki gün tamamlanarak, ilgili raporun bakanlığa iletildiğini açıkladı.

YENİDÜZEN’e konuşan Sucuoğlu, raporun içeriğini polis ve bakanlığın yürüttüğü soruşturmanın devam ettiği gerekçesiyle açıklamazken, “Olay mahkemeye gidecek” dedi.

 “Elimizde mahkeme kararı yok. Yasal olarak ispatlanmadan kimseye bir şey yapamayız” diyen Sucuoğlu, “Önce suçlu olduklarının ispatlanması gerekiyor. Soruşturmalar devam ediyor” dedi.

Sucuoğlu, olayda ismi geçen sağlık görevlilerinin belli dönem izin kullandıklarını da ifade etti.

 

Lefkoşa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr Bülent Dizdarlı:

“Doktor ve hemşire olmak üzere olayda ismi geçen 11 kişiden ifade alındı”

Öte yandan Lefkoşa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr Bülent Dizdarlı ise doktor ve hemşire olmak üzere olayda değişik şekillerde ismi geçen 11 kişiden ifade aldıklarını söyledi.

YENİDÜZEN’e bilgi veren Dizdarlı, başhemşirelikle birlikte yürüttükleri soruşturmanın sona erdiğini, tüm bulguları rapor halinde Sağlık Bakanlığı’na sunduklarını ifade etti.

Dizdarlı, bu konuda Sağlık Bakanlığı’nın direktifini beklediklerini de dile getirerek, olay sonrasında söz konusu kişilerin bir kısmının izin kullandığını ancak şu anda görevlerinin başında olduğunu da sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 3820 defa okunmuştur
İlgili Haberler