1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “108 reçete incelendi, 54’ü sahte çıktı”
“108 reçete incelendi, 54’ü sahte çıktı”

“108 reçete incelendi, 54’ü sahte çıktı”

“Sahte reçete” soruşturması kapsamında Pazartesi akşam saatlerinde tutuklanan eczacı K.D., eczacı F.I. ve eczane kalfası Z.P. tutukluluk sürelerinin dolmasıyla yeniden mahkemeye çıkarıldı.

A+A-

Serap ŞAHİN

“Sahte reçete” soruşturması kapsamında Pazartesi akşam saatlerinde tutuklanan eczacılar K.D. , F.I. ve eczane kalfası Z.P. tutukluluk sürelerinin dolmasıyla yeniden mahkemeye çıkarıldı. 2 eczacı için 3 gün ek tutukluluk alınırken, eczacı kalfası teminat şartı ile serbest bırakıldı.

 

Müşterilerin haberi olmadan adına reçete yazıldı

Mahkemede olayın detaylarını aktaran tahkikat memuru zanlıların 13 Eylül’de başlatılan soruşturma kapsamında 9 Ekim’de tutuklandıklarını belirtti.

Müşterilerin haberi olmadan sahte reçete yazarak sigortalardan sahtekârlıkla para temin ettikleri iddiasıyla tutuklandıklarını aktaran polis, iki eczacı zanlının birinin Gönyeli'de birinin de Geçitkale'de olmak üzere iki eczanelerinin bulunduğunu ve iki eczane üzerinden son 8 ayda Sosyal Sigortalara toplamda 3 bin 275 reçete yazdıklarını aktardı.

Polis, söz konusu reçetelerin 1416'sının daha önce tutuklanan doktor zanlı M.A. tarafından, 1310'unun yine daha önce tutuklanan doktor zanlı F.K. tarafından ve 500'ünün ise Doktor İ.İ. tarafından yazıldığının tespit edildiğini belirtti.

 Zanlı konumundaki eczacı kalfası ile ilgili de detay veren polis, 2 reçetede zanlı Z.P.'ye ait cep telefonu numarasının bulunduğunu ve bu konuyla ilgili tahkikatın tamamlandığını kaydetti. Polis, K.D. ve F.I.’nın evinde arama yapıldığını, çok sayıda elektronik eşyaya el konulduğunu belirtti, ayrıca Geçitkale’de bulunan ilaç pazarlama şirketinin direktörlerinin aynı zanlılar olduğunu kaydetti.

 

54 sahte reçete tespit edildi

Polis, 50 ifade alındığını 108 reçetenin incelendiğini ve 54 reçetenin sahte olduğunun tespit edildiğini mahkemeye aktardı. Sahte reçetelerden 15’i Gönyeli’de faaliyet gösteren eczanede, 39’unun da Geçitkale’de faaliyet gösteren eczanede yazılıp Sosyal Sigortalara verilerek sahtekârlıkla para temin edildiğini söyledi.

Polis, 2 eczacının 3 gün daha tutuklu kalmasını, eczacı kalfasının da tahkikatının tamamlandığı gerekçesiyle uygun bir teminata bağlanmasını talep etti. Yargıç, her 2 eczacının 3 gün daha tutuklu kalmasını ve eczacı kalfasının da 50 bin TL nakit teminat şartı ile tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Bu haber toplam 3308 defa okunmuştur
YENİDÜZEN Muhabir
Etiketler :