1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 10 çalışan Ankara yolcusu!
10 çalışan Ankara yolcusu!

10 çalışan Ankara yolcusu!

Devlet Laboratuvarı’nda meydana gelen yangının ardından vücutlarında ağır metal tespit edilen 2’si temizlik görevlisi 10 çalışanın tedavi amacıyla Ankara’ya gönderilmesi gündemde…

A+A-

Ayşe GÜLER

Devlet Laboratuvarı’nda meydana gelen yangının ardından vücutlarında ağır metal tespit edilen 2’si temizlik görevlisi 10 çalışanın tedavi amacıyla Ankara’ya gönderilmesi gündemde…
‘Soy isim’ karışıklığı nedeniyle bir çalışan ile ilgili raporun da birkaç gün içerisinde gelmesi bekleniyor.
Tedavi süreçlerinin ne kadar süreceği şu an için belli olmayan laboratuar çalışanları ile ilgili nasıl bir yol izleneceği ise bugün netlik kazanacak.
Öte yandan tedavisi Türkiye’de devam eden Daire Müdürü Mehmet Tatar’a  ‘pıhtılaşma’ nedeniyle yaklaşık 10 gündür farklı bir tedavi uygulanıyor.
Sağlık Bakanı Dr Faiz Sucuoğlu, ağır metal tespit edilen çalışanların büyük ihtimalle Ankara Meslek Hastalıkları Hastanesi’ne gönderileceklerini açıkladı, personelin hayati tehlikelerinin bulunmadığını, bu durumun kanser gibi farklı hastalıklara da yol açmayacağını belirtti.

YENİDÜZEN’e konuşan Sucuoğlu, yangın ile birlikte laboratuar çalışanlarının çok uzun süredir sağlık kontrollerinin yapılmadığının ortaya çıktığını ifade ederek, “Çalışanlar yangından mı etkilendi yoksa vücutlarında ağır metal var mıydı bu konuda soru işaretleri var” dedi.

SUCUOĞLU: “ÖLÜMCÜL YA DA KANSERE NEDEN OLACAK DURUM YOK”…YENİDÜZEN’e bilgi veren Sağlık Bakanı Dr Faiz Sucuoğlu, çalışanların tedavilerinin Ankara’da mı yoksa burada mı olacağının bugün kesinleşeceğini, ancak büyük ihtimalle hepsinin de Ankara Meslek Hastalıkları Hastanesi’ne gönderileceklerini söyledi, “Tedaviye gönderilecek çalışanlarda ölümcül ya da kansere neden olabilecek bir durum yok” dedi

Personel huzursuz

Laboratuvar çalışanlarının huzursuzluğu ise sürüyor.
10 çalışanda ‘ağır metal’ tespit edilmesinin ardından çalışanlar dün hem sendikaları hem de Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ile görüştü.
Çalışanlar, yaşadıkları endişeleri dile getirdi, çözüm yolu bulmaya çalıştı.

Taşıma işlemleri tamamlandı…

Öte yandan yangın sonrasında büyük hasar gören Devlet Laboratuvarı’nda dün de kalan bazı eşyalar taşındı.
Çalışanlar, bina içerisinde kalan bazı cihaz ve ilaçları Veteriner Dairesi’nde laboratuar için ayrılan bölüme götürdü.

3 prefabrik yapı getirildi

Laboratuvarın Veteriner Dairesi’ne taşınmasıyla da sorunlar bitmedi. Yangın öncesinde 5 şube ile hizmet veren Devlet Laboratuvarı’nın şu anda oldukça küçük alana taşıması farklı çözüm arayışlarını da beraberinde getirdi.
Veteriner Dairesi’ndeki bölümün yetersiz olması nedeniyle içerisinde laboratuvar ile ilgili bazı işlemlerin yapılacağı 3 adet prefabrik yapı yurtdışından getirildi.
Prefabrik, taşınabilen yapılar Veteriner Dairesi’nin bahçesine kondu.
Yapılar şu anda kapalı şekilde bekliyor.


Sağlık Bakanı Dr Faiz Sucuoğlu:
Ölümcül ya da kansere neden olacak bir şey yok

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, yangın sonrasında 52 laboratuvar çalışanında yapılan sağlık kontrollerinde 2’si temizlik görevlisi olmak üzere toplamda 10 kişide ‘ağır metal’ tespit edildiğini açıkladı.
YENİDÜZEN’e bilgi veren Sucuoğlu, çalışanların tedavilerinin Ankara’da mı yoksa burada mı olacağının bugün kesinleşeceğini, ancak büyük ihtimalle hepsinin de Ankara Meslek Hastalıkları Hastanesi’ne gönderileceklerini söyledi.
Sucuoğlu, “Tedaviye gönderilecek çalışanlarda ölümcül ya da kansere neden olabilecek bir durum yok” şeklinde konuştu, personelle dün bir araya geldiklerini ifade etti.

“ADLİ KİMYA FEN ŞUBESİ’NDE SIKINTI VAR”… İlaç ve Kimya Analizleri Şubesi dahil 4 şubenin de faaliyete geçtiğini söyleyen Sucuoğlu, Adli Kimya Fen Şubesi’nin faaliyete girmesiyle sıkıntı olduğunu Polis Genel Müdürlüğü’nün bu konuda farklı bir formül üretmesi gerekeceğine değindi.

“Yangın öncesinde mi yoksa sonrasında mı oluştuğu soru işareti…”

Yangınla birlikte laboratuar çalışanlarına 15-20 yıldır tahlil yapılmadığının da ortaya çıktığını dile getiren Sucuoğlu, bu durum nedeniyle tespit edilen ağır metallerin yangın öncesinde mi sonrasında mı oluştuğunun kafalarda soru işareti bıraktığını kaydetti.

Sucuoğlu, “Uzmanlar, ağır metallerin yangınla bağlantılı olması halinde 45 kişide olması gerektiğini söylüyor. Rapora göre personelde çıkan ağır metaller aynı değil, aynı odada çalışanlarda aynı şey yok… Örneğin yangının olduğu gün en fazla çalışan 5-6 çalışanda tahliller temiz çıktı” şeklinde konuştu.

“Tatar’a hap tedavisi uygulanıyor”

Devlet Laboratuvarı Müdürü Mehmet Tatar’ın tedavisinin ise şu an Türkiye’de devam ettiğini ifade eden Sucuoğlu, Tatar’a 10 gündür yeni tedaviye başlanıldığını kaydetti.
Sucuoğlu, şunları söyledi: Mehmet bey yangının olduğu gün korumasız alevlerin içerisine daldı. Onun müdahalesiyle laboratuardaki asitler yanmadı. Maske takmadığı için de dumandan etkilendi. Sorunu pıhtılaşmadır. Ancak durumu iyidir. Şu an kendisine hap tedavisi uygulanıyor.”

“Adli Kimya Fen Şubesi’nde sıkıntı var”

İlaç ve Kimya Analizleri Şubesi dahil 4 şubenin de faaliyete geçtiğini söyleyen Sucuoğlu, Adli Kimya Fen Şubesi’nin faaliyete girmesiyle sıkıntı olduğunu Polis Genel Müdürlüğü’nün bu konuda farklı bir formül üretmesi gerekeceğine değindi.

 

prefab.jpg

Laboratuvar ile ilgili bazı işlemlerin yapılacağı 3 adet prefabrik yapı yurtdışından getirildi.
Bu haber toplam 3851 defa okunmuştur
İlgili Haberler