1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. HAKARET DAVASINDA SONA GELİNDİ
HAKARET DAVASINDA  SONA GELİNDİ

HAKARET DAVASINDA SONA GELİNDİ

CTP Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya’nın, Zaroğlu’na açtığı ‘ağır hakaret’ davasında sona gelindi. “Davalı” Zaroğlu tarafı hiçbir tanık dinletmedi

A+A-

YENİDÜZEN (Özel)
CTP Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya’nın 15 Aralık 2014’de Mecliste bütçe görüşmeleri esnasında yaptığı konuşmasına yönelik, sosyal paylaşım sitesinden Derya’ya karşı ‘ağır hakaret’te bulunan, Hataylılar Derneği Başkanı Bertan Zaroğlu hakkındaki dava sürecinin sonuna gelindi. Davacı tarafın dünkü duruşmada son tanığı da dinlenirken, davalı tarafın bu davayla ilgili (Zaroğlu dahil) herhangi bir tanık dinletmeyeceği beyanı üzerine oturum hitaplara kaldı.
Mahkeme, davacı taraf Derya’nın avukatının hitabını 5 Ağustos Cuma günü, davalı Zaroğlu’un avukatının hitabını 8 Ağustos Pazartesi günü dinlemek üzere oturumu erteledi.

Davacı 10 tanık dinletti
Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde Kıdemli Yargıç Tacan Reynar huzurunda görüşülen davada,  Doğuş Derya’yı temsilen Avukat Jale Dizdarlı ile Avukat Ongun Talat ve davalı taraf Bertan Zaroğlu’nu temsilen ise Avukat Feridun Öztürk davada hazır bulundu.
Dünkü duruşmada Avukat Dizdarlı, 10’uncu ve son tanığı olan Bilgisayar Mühendisi Haşim Kiracıoğlu’nu mahkemeye dinletti. Kiracıoğlu, mahkemede teknik bilgiler vererek, şahadetini tamamladı.

Zaroğlu kendini savunmayacak
Avukat Dizdarlı, mahkemeye 45 emare sunarken, 10 tanık dinlettiğini ve davayla ilgili başka tanık dinletmeyeceğini beyan etti. Ardından söz alan Zaroğlu’nun avukatı Feridun Öztürk ise davayla ilgili mahkemeye herhangi bir tanık dinletmeyeceğini ifade etti.
Bunun üzerine Yargıç Reynar, Avukat Jale Dizdarlı’nın davayla ilgili hitabını 5 Ağustos Cuma günü, Avukat Feridun Öztürk’ün hitabını da 8 Ağustos Pazartesi günü dinlemek üzere oturumu erteledi.
Bir ayın ardından dava tamamlandı
Hatırlanacağı üzere CTP Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya 15 Aralık 2014’deki bütçe görüşmelerine damga vuran bir konuşma yapmıştı. Bertan Zaroğlu başta olmak üzere ‘bazı milliyetçi çevreler’ sosyal paylaşım sitesinde Derya’ya karşı ‘ağır hakaret’  içeren yazılar yazmış, konu 30 Mart 2015’de yargıya taşınmıştı. Bertan Zaroğlu ile ilgili açılan ‘zem ve kadih’ (hakaret ve sövme) davası 6 Mayıs’ta Mahkeme huzuruna gelmiş, tarafların görüşmesi için çok kez tehir edilmişti.
Bertan Zaroğlu’nun ilk avukatının değişimiyle daha sonra da yeni avukat atayıp müdafaalarında köklü değişiklik yapılması üzerine dava Haziran ayı sonunda başlamıştı. Bir aylık sürecin ardından davanın sonuna gelindi.

Bu haber toplam 2847 defa okunmuştur