1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Zehra Cengiz Tıp-İş’i ziyaret etti
Zehra Cengiz Tıp-İş’i ziyaret etti

Zehra Cengiz Tıp-İş’i ziyaret etti

Cengiz, KSP’nin “Doğrudan Demokrasi” projesini anlattı.

A+A-

 

Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP) Lefkoşa Türk Belediyesi başkan adayı Zehra Cengiz, Tıp-İş'i ziyaret ederek Lefkoşa konusunda Tıp-İş'in görüşlerini aldı ve KSP’nin “Doğrudan Demokrasi” projesini anlattı.

KSP’den yapılan açıklamaya göre Zehra Cengiz, belediyenin içinde olduğu zor durumdan ancak halkın doğrudan katılımı ile çıkılabileceğini, bu nedenle Kıbrıs Sosyalist Partisi'nin belediye meclisine aday göstermediğini kaydetti, halkın her konuda oy kullanarak alacağı kararlara gerek belediye başkanı gerekse de meclis üyelerinin karşı çıkamayacağını vurguladı.

KSP’nin Doğrudan Demokrasi projesinde belediye başkanı ile belediye meclis üyelerinin halkın aldığı kararların uygulanmasında sadece koordinasyon işini yürüteceklerini kaydeden Cengiz, Lefkoşa halkı, belediye çalışanları ve Kıbrıs Sosyalist Partisi'nden oluşan üçgenle Lefkoşa'yı yaşanabilir çağdaş bir kent yapmaya hazır olduğunu dile getirdi.

Cengiz, temsili demokraside erkin seçmenlerin yüzde beş gibi bir azınlığın elinde olduğunu oysa doğrudan demokraside erkin yüzde doksanbeşinin elinde olacağı ve erkek egemenliğine son vererek kadın ya da erkek üstünlüğü olmayan sosyalist bir irade ile yönetimin olacağını da ifade etti.

(tak)

Bu haber toplam 1503 defa okunmuştur