1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Yorgancıoğlu net konuştu
Yorgancıoğlu net konuştu

Yorgancıoğlu net konuştu

"Partimiz, ne UBP içindeki ayrışmaya taraftır, ne de Saray – Hükümet çekişmesinin bir unsuru olmak niyetindedir."

A+A-

CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu erken seçim kararı ile ilgili açıklama yaparak kararla ilgili yapılan eleştirileri yanıtladı. Yorgancıoğlu, “Şimdi yapmamız gereken didişmek değil, bu ülkeyi aydınlığa taşımak için çok çalışmaktır” dedi.

Yorgancıoğlu’nun açıklamasının tam metni şöyle:

Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler ülkedeki kaos ortamının sona ermesi, toplumsal gerginliğin yerini umuda bırakması ve ülkeyi ileriye taşıyacak yeni bir hükümetin oluşması için “mümkün olan en erken zamanda seçimi” hedeflediğini çok uzun bir zamandan beridir söylemektedir.

CTP, “mümkün olan en erken seçim” hedefine uygun olarak 28 Temmuz tarihine onay verirken aynı zamanda halkımızın siyasal iradesinin en erken zamanda yeniden oluşmasına onay vermiştir. Onay vermiştir çünkü Kıbrıs Türk halkını bu hükümetin yarattığı yıkımdan, ilk hedeflenen erken seçim tarihinden iki ay daha erken kurtarmanın yolu açılmıştır.

Daha düne kadar, “Bu hükümet bir tek gün dahi bu koltuklarda oturmamalıdır” diyenlerin, mümkün olan en erken tarihte seçime gidilmesi kararına şimdi neden tepki gösterdiklerini anlamak mümkün değildir.
CTP, hükümete ‘Güvensizlik’ ve ‘Erken Seçim’ önergesi verilmesine yönelik sürecin en başında hedefinin ‘en erken seçim’e ulaşmak olduğunu açıklamıştır.
Yine CTP, bu sürecin ardından oluşabilecek bir ‘Seçim Hükümeti’nde yer almayacağını açıklıkla ortaya koyan tek parti olmuştur. CTP, diğer muhalefet partileri ve milletvekilleri ile birlikte Güvensizlik Önergesi’ne imza koymuş ve bu önergenin Meclis’e sunulmasını da desteklemiştir.
Ancak özellikle altını çizmek isterim ki, Erken Seçim ve Güvensizlik önergelerinin masaya yatırıldığı toplantılarda, CTP’nin “daha erken bir seçim” tarihinin ortaya çıkması durumunda bundan kaçmayacağı net olarak taraflara ifade edilmiştir.

CTP bu görüşünü, Erken Seçim ve Güvensizlik önergeleri Meclis Başkanlığı’na sunulmadan önce de tüm ilgili taraflara yeniden tekrarlamıştır. CTP’nin UBP Hükümeti’ne yönelik ‘GÜVENSİZLİK’ tavrı hiçbir tartışmaya yer vermeyecek kadar açık ve nettir. Partimiz, ne UBP içindeki ayrışmaya taraftır, ne de Saray – Hükümet çekişmesinin bir unsuru olmak niyetindedir.
Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler, tüm kadrolarıyla bir bütün olarak ülkemizi ileriye taşıyacak projelere yoğunlaşma, Kıbrıs Sorunu’nun çözümü ve barış ikliminin yaratılması yönünde adımlar atma, tüm toplumsal kesimlerle işbirliği içerisinde ülkedeki yıkımı en erken zamanda ortadan kaldırma hedefindedir.

Partimize yönelik bu gerçekler dışında dile getirilen tüm senaryolar üzücü olduğu kadar, ne yazık ki çok başka hesaplar içermektedir. Tüm siyasi aktörlere çağrımız, elde ettiğimiz en erken tarihte seçim fırsatını iyi değerlendirmek, ülkenin ve insanımızın önünü açacak işbirliği ve projelere yoğunlaşmaktır. Meclis’teki işbirliğimizi, toplumsal projeleri yaşama geçirmek için her zaman sürdürmeye hazırız. Şimdi yapmamız gereken didişmek değil, bu ülkeyi aydınlığa taşımak için çok çalışmaktır…

CTP’nin varlığı, Kıbrıslı Türklerin varlığıdır, bu ülkenin aydınlığıdır!

Bu haber toplam 1545 defa okunmuştur