1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Yorgancıoğlu memurları duyarlı olmaya çağırdı
Yorgancıoğlu memurları duyarlı olmaya çağırdı

Yorgancıoğlu memurları duyarlı olmaya çağırdı

Yorgancıoğlu, “Hükümete gelir gelmez hesabını soracağız”

A+A-

CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, seçim sathına girildiği şu günlerde UBP Hükümeti’nin vakit kaybetmeden dağıtmaya başladığı vatandaşlıklarla ilgili açıklama yaptı. Yorgancıoğlu, “Hükümete gelir  gelmez hesabını soracağız” dedi.

Yorgancıoğlu’nun  açıklamasını tam metni şöyle:

Ülkemizde kaçınılmaz olarak seçim tarihinin kesinleşmeye başladığı bu günlerde iktidarı elinde bulunduranlar iktidarlarının devamını sağlamak için devlet olanaklarını sorumsuzca kullanmaya, birçok seçim rüşveti verme yanında halkımızın çok hassas olduğu vatandaşlık konusunda da yeni vatandaşlıklar verme çalışmalarını süratle başlatmıştır.
Erken seçim tarihinin 28 Temmuz olarak belirlendiği, Hükümete güven duyan milletvekili sayısının 22’ye düştüğü bir dönemde Hükümeti elinde bulunduranların seçimlerde siyasi rant sağlamak adına kırsal kesim arsası dağıtmaları, gelişigüzel vatandaşlık dağıtmaları ve devlet olanaklarını değişik yöntemlerle peşkeş çekmeleri kabul edilmezdir ve siyasi ahlakla bağdaşmamaktadır.

Bilinmesi gerekir ki bu tür emirleri verenler ve emirleri yerine getirenler yasalar karşısında sorumludurlar ve yeni hükümet dönemimizde bütün bunların hesabı kendilerinden sorulacaktır.

Emir almış olsa bile hiç kimsenin seçim uğruna toplumsal kaynaklarımızı dağıtmaya, yasa dışı iş yapmaya hakkı yoktur. Hele hele çoğunluğu kaybetmiş bir hükümetin bu tür icraatlar yapması affedilecek bir davranış değildir.

Seçim sürecine girdiğimiz bu günlerde bütün kamu görevlilerinin duyarlı olması, yasa dışı olan ve siyasi rant gözeten emirlere uymaması gerekmektedir.

UBP Hükümetini seçim öncesinde bu tür ayak oyunlarından vazgeçmeye çağırır. Yanlışta ısrar edilmesi halinde yeni Hükümet dönemimizde bunların hesabını soracağımızı halkımızla paylaşırız.

Bu haber toplam 1615 defa okunmuştur