1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Yönetim yasa ve kanun tanımıyor”
“Yönetim yasa ve kanun tanımıyor”

“Yönetim yasa ve kanun tanımıyor”

"Yönetim, burası babasının çiftliğiymiş gibi davranıyor. Bugün ada genelinde eylemdeyiz. Bir an evvel aklıselim hareket edip, bu sorunu çözmelerini umuyoruz. Bu kurum onlara babalarından miras kalmadı. Ya adam gibi yönetin, ya da gidin başkası gelir..."

A+A-

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası’nın (EL-SEN) bir günlük uyarı grevi çerçevesinde sendika yetkilileri, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) önünde basın açıklaması yaptı. 

Eylemde, EL-SEN’in bağlı olduğu Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Genel Başkanı Arslan Bıçaklı ve EL-SEN Başkanı Umut Öksüzoğlu konuştu.

Sendikacılar, toplu iş sözleşmesi ve yasal haklarını alamadıklarını, iş elbiseleri ihalesinin ertelendiğini, geçicilerin kadrolanmadığını savunarak, “Bu eylemi kuruma sahip çıkma adına gerçekleştiriyoruz” dedi. 

BIÇAKLI: “KURUMA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

TÜRK-SEN Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, yasalara ve toplu iş sözleşmesine uyulmasını istediklerini söyleyerek, şu anki KIB-TEK yönetiminin bunu yapmadığını “yasa ve kanun tanımadığını” iddia etti. 

Bıçaklı, bugünkü grevden önce birçok uyarı eylemi yaptıklarını ancak yönetimin, taleplerini dikkate almadığını savundu. 

Bıçaklı, “Umarım bir an evvel aklıselimle oturup toplu sözleşme ve yasaya uygun hareket ederler ve sorun çözülür” dedi. 

KIB-TEK’in halkın ve toplumun malı olduğunu belirten Bıçaklı, “Biz kuruma sahip çıkmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

“KIYAFETLERİ DÜĞÜNE GİTMEK İÇİN DEĞİL İŞ GÜVENLİĞİ İÇİN İSTİYORUZ”

“Biz 8 arkadaşımızı çalışırken kaybettik. Bu kuruma can verdik. İş güvenliğinin önemini anlamaları gerekir. Kıyafetleri düğüne gitmek için değil, iş güvenliği kurallarına uygun şekilde çalışabilmek için istiyoruz” dedi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’na da çağrıda bulunan Bıçaklı, bakandan görevini yapmasını istedi. 

 

oksuz.jpg


ÖKSÜZOĞLU: “24 SAAT ENERJİ İLE UĞRAŞIYORUZ, KIYAFET OLMAZSA OLMAZIMIZDIR”

EL-SEN Başkanı Umut Öksüzoğlu da kurum yönetimini eleştirerek, “Kurumu dikta rejimi ile yönetiyorlar. Müdür yasa ve tüzük tanımıyor” dedi. 

Öksüzoğlu, geçici işçilerin kadrolanması gerektiğini dile getirerek, ilgili tüm yasaların buna işaret ettiğini belirtti. 

Kıyafetlerin de verilmediğini belirten Öksüzoğlu, ihalenin tamamlandığını ancak nedeni belirtilmeksizin kurum tarafından iptal edildiğini söyledi. 

Öksüzoğlu, “Biz 24 saat enerji ile uğraşıyoruz. Kıyafet olmazsa olmazımızdır” dedi. 

El-Sen Başkanı Umut Öksözoğlu, sorunların çözümü adına hiçbir adım atılmadığını savundu. 

Kurumda çalışan 9 kişiye soruşturma açıldığını dile getiren Öksüzoğlu, amacın korku ve baskıyı artırmak olduğunu iddia etti ve bunlara bir son verilmesini istediklerini belirtti. 

 

 

 

Bu haber toplam 2602 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,
İlgili Haberler