1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Kıb-Tek, El-Sen'in çiftliği hiç değildir'
'Kıb-Tek, El-Sen'in çiftliği hiç değildir'

'Kıb-Tek, El-Sen'in çiftliği hiç değildir'

Gürcan, El-Sen’in grev gerekçelerinin “eksik ve yanlış” olduğunu savundu

A+A-


Kıb-Tek Genel Müdürü  Gürcan Erdoğan, El-Sen’in başlatmış olduğu grev ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Gürcan, El-Sen’in grev gerekçelerinin “eksik ve yanlış” olduğunu savunarak, Kıb-Tek’in “El-Sen’in çiftliği hiç değildir” açıklamasında bulundu.

Açıklamanın tam metni şu şekilde;

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nda örgütlü El-Sen’in almış olduğu grev kararı ile ilgili sendika başkanı Umut Öksüzoğlu’nun öne sürdüğü gerekçelerin bilerek ve isteyerek eksik ve yanlış aktarılması üzerine Kurum ile sendika arasında karşılıklı anlayış ile çözülmesi kesinlikle mümkün olan anlaşmazlığın gerçek nedenlerini kamuoyuna açıklama gereği hasıl olmuştur. 
Önceki yönetim tarafından münhalsiz işçi statüsünde istihdam edilen bir işçisinin, Satın alma Şubesi’nde çalışmasını, hiçbir mali yükümlülüğü olmamasından dolayı uygun görmeyen yönetimimiz, söz konusu kişinin görev yerini Bölge Amirliği’ndeki Arşiv Bölümü olarak değiştirmiştir. Aynı şekilde sorunlu bir hamilelik dönemi geçiren bir kadın personelin yerine santral bölümünde çalışan bir başka personelin yerleştirilmesi kararlarımız ve buna benzer görev yeri değiştirme kararlarımız toplu sözleşme gereği sendikaya bilgi verilerek yapılabiliyor. Sendika yönetimin kendilerinin ancak izni ile görev değişikliği yapılabileceği iddiasındadır ki bu kesinlikle doğruları yansıtmamaktadır. 
Kıb-Tek Yönetimi daha önce de gerekli gördüğü zaman defalarca personelinin görev yerini değiştirmiş, ancak sendika başkanın yandaşları olan personelin görev yeri değişikliği söz konusu olunca işi Elektrik Kurumu’nu durma noktasına getirecek bir grev kararı uygulamaya konmuş olması manidardır. Daha önceki yer değiştirmelere ses çıkarmayan sendikanın yönetimimizin aldığı son karar sonrası grev kararı almasının ardındaki nedenlerini kamuoyu ve bizlerden çok, Kıb-Tek’in her bölümde fedakarca görev yapan personeli sorgulamalıdır kanısındayız. 
Sendikanın bir diğer iddiası olan geçici personelin kadrolaması konusu ise yine geçmiş yönetmin işçi olarak münhalsiz bir şekilde işe aldığı ancak memurluk görevi verdiği 13 personel ile ilgilidir. Kurumun söz konusu personeli işçi kadrolarında kadrolayıp, memur olarak çalıştıramayacağı gibi, işçi kadrolarını işçi olmayan kişilerle doldurup, kurumun ihtiyacı bulunan işçilerin yapacağı işlerin yapılamaması sorunu ile karşı karşıyadır. Sendikanın gözü önünde eski yönetim tarafından yaratılan bu anomali, ne yazık ki hiçbir şekilde sendika tarafından itiraz görmemesi de düşündürücüdür. 
Hal böyle iken bu personelin münhal açılmadan memur kadrolarına atanması da dışarda iş bekleyen insanlara haksızlık olacağı bir gerçektir. Bu soruna çare üretilmesi ve bu çalışanların güvenceye alınması konusunda çalışmalar devam etmektedir.    
Sendikanın grev gerekçelerinden biri olarak öne sürdüğü kıyafet konusu ise ihale yasasındaki değişiklikler, yeni personel istihdamı neticesinde ölçülerinin yeniden alınması gibi nedelerele bir süre gecikmesi yaşanmıştır. Ancak esas sebeb İş Güvenliği Uygulama Esaslarınn güncellenmesi  Yönetim Kurulunca onaylanmasından sonra ihaleye çıkılan ve elektrikte çalışacak personelin giyeceği kıyafetlerin güncellenen standartlara uygun olmayacağı nedeni ile ihale iptal edilmek durumunda kalınmıştır. 
Gerekli düzenlemenin yapılması için İş sağlığı ve güvenliği uzmanları çalışmaktadır ve en yakın zamanda güncel iş sağlığı ve güvenliği standartlarına uygun iş elbiseleri kurumuzda çalışanlara temin edilecektir. Şu ana kadar görev başında kaybedilen 8 Kıb-Tek çalışanının sayısının 9 olmaması için en güvenlikli iş elbislerini temin için çalıştığımız bilindiği halde, sendikanın yitirdiğimiz arkadaşlarımız üzerinden siyaset yapmaya çalışması da ayrı bir çirkinliktir. 
Kurumumuz tüm çalışanlarının her türlü sosyal haklarını korumakta, yatırımlarını gününde yapmakta, kazanılmış tüm haklarını gününde ödemektedir.
Kurum yapısal iyileştirme yanında gerek Yüksek Gerilim İletim Hatları gerekse Trafo Merkezleri yapımlarını da devam ettirmekte ve iletim ve dağıtım şebekesini halka kesintisiz elektrik enerjisi vermek adına güçlendirmektedir. 
El-Sen’in bu gibi Kurum içerisinde karşılıklı görüşmelerle çözülebilecek konular için greve gitmesi ve faturasını gününde ödeyen, ödemediğinde hemen elektriği kesilen halkımıza mağduriyet yaşatarak bu hizmetten mahsur bırakması kabul edilebilir değildir.
Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu, El-Sen’in sürekli ifade ettiği gibi siyasilerin çiftliği değildir. Ancak kurumun bekasınının hiçe sayarak yandaşlarına statü ve çıkar sağlamaktan ve siyasi pozisyon elde etmekten başka gayesi olmayan El-Sen’in çiftliği hiç değildir. 
 

 


 

Bu haber toplam 3332 defa okunmuştur
Etiketler : , , , ,
İlgili Haberler