1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yolcular THY'ye 'yakıştırmadı'
Yolcular THYye yakıştırmadı

Yolcular THY'ye 'yakıştırmadı'

THY’nin Ercan-İstanbul seferini yapacak “Afyonkarahisar” isimli 09:40 uçağı, teknik arıza nedeniyle havalanamadı.Uçuş, kalkış saatinden 7 saat rötarla, saat 16:40’da alana gelen Kızılırmak isimli bir başka uçakla gerçekleşebildi.

A+A-

Yenidüzen (ÖZEL)
THY’nin Ercan-İstanbul seferini yapacak Afyonkarahisar isimli 09:40 uçağı, teknik arıza nedeniyle havalanamadı.
180 yolcu bir saat uçakta, daha sonra da saatlerce salonda bekletildikten sonra uçak saat 13:00’te ikinci uçuş denemesini yaptı, yine havalanamadı. Yolcular 16:40’da havaalanına gelen Kızılırmak isimli uçakla uçuşlarını gerçekleştirebildi.

Yolcular 1 saat uçakta, daha sonra salonda bekletildi…
THY’nin Ercan-İstanbul seferini yapacak 09:40 uçağı, teknik arıza nedeniyle havalanamadı.
Yolcular bir saat uçakta bekleyişin ardından salona alındı.
Salonda bekleyişi sürerken, 'uçuş saati veremeyeceğiz' anonsu da yapıldığı elde edilen bilgiler arasında. Yolcuların bir saat uçakta bekletildikten sonra salona aktarıldığı öğrenildi. Uçağın teknik arızası araştırılırken, yolcuların da salondaki bekleyişi saatlerce sürdü.

İkinci deneme saat 13:00’te
THY'nin 09:40 seferini 'teknik ariza' nedeniyle yapamayan yolcu uçağı saat 13:00'teki ikinci denemesinde de havalanamadı. 180 yolcu yeniden salona alındı.

Pilot ‘motor arızası saptandı’ açıklaması yaptı
Pilot’un, ikinci motorda, motor arızası saptandığını, yer kontrollerinin yapılarak teknik ekibin uçağı kendilerine teslim ettiğini, ancak yine motor arızası saptadıkları için 'uçuş güvenliği' nedeniyle havalanmadıklarını anons ettiği öğrenildi.

Yolcular, THY'ye yakıştırmadı
Uçuş saatinin üzerinden saatler geçmesine karşın hiçbir yetkilinin yolculara bilgi vermediği, sadece anonsla ‘ikram yapılacağı’nın söylendiği öğrenilirken, yolcuların bu durumu, THY'ye yakıştırmadığı da iletildi.

Bağlantılı uçuşu, doktor randevusu olan vardı…
Yolcular arasında bağlantılı uçuşu, doktor randevusu olanlar olduğu öğrenilirken, yolcular hiçbir yetkilinin ilgilenmemesine isyan etti.

THY Ofisi ‘yanıt vermedi’
YENiDÜZEN’in saatlerde ulaşmaya çalıştığı Türk Hava Yolları Ercan Havaalanı Ofisi ve Lefkoşa Merkez Ofisi telefonlara yanıt vermedi.

Bu haber toplam 3639 defa okunmuştur
Etiketler : ,