1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. YILDIRIM, 3 BAKAN İLE GELDİ
YILDIRIM, 3 BAKAN İLE GELDİ

YILDIRIM, 3 BAKAN İLE GELDİ

Yıldırım Cumhurbaşkanlığına vardı… Cumhurbaşkanı Mustafa akıncı ile görüşme sonrasında açıklama yapması bekleniyor.

A+A-

Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım, KKTC’ye geldi.

Beraberindeki heyetle 14.15 sıralarında KKTC’ye gelen Yıldırım, Ercan Devlet Havaalanı’nda Başbakan Hüseyin Özgürgün tarafından karşılandı.

 

TRAFİK FELÇ!

TC Başbakanı Binali Yıldırım’ın ziyareti nedeniyle Lefkoşa'da Meclis ve Cumhurbaşkanlığı çevresinde bazı yollar trafiğe kapatıldı. Trafikte aksamalar yaşanıyor.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, KKTC’de bulunan Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım’ı kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı’ndaki görüşme saat 15:40'da başladı. Akıncı ve Yıldırım’ın görüşme sonrası basına açıklama yapması bekleniyor.

TC'deki referanduma yönelik miting bu aksam Atatürk Spor Salonu'nda -Salon çevresi ve ana güzergâhlarda geniş güvenlik önlemi alındı.

Cumhurbaşkanlığı’ndaki görüşmede, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya Müzakereci Özdil Nami, Sözcü Barış Burcu, Müsteşar Gürdal Hüdaoğlu, Cumhurbaşkanlığı Müdürü Gülden İlkman, Özel Kalem Müdürü Cenk Gürçağ, Tarih Özel Danışmanı Meltem Onurkan Samani, Güvenlik Özel Danışmanı Halil Sadrazam ve Müzakere Heyeti üyeleri İpek Genç Borman ve Sertaç Güven eşlik etti.

Yıldırım’ın beraberindeki heyette ise Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, KKTC Dostluk Grubu Başkan Vekili Yusuf Başer, TC Dışişleri Bakan Yardımcısı, Büyükelçi Ahmet Yıldız, TC Başbakanlığı Dışişleri Baş Danışmanı, Büyükelçi Kerim Uras, Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü, Büyükelçi Burak Özügergin ve Başdanışman Maksut Serim yer aldı.

 

Bu haber toplam 3694 defa okunmuştur
Etiketler :