1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Yeşilova’ya dünya yıldızı
Yeşilova’ya dünya yıldızı

Yeşilova’ya dünya yıldızı

Merit Alsancak Yeşilova, kariyerinde Fransa ve Türkiye liglerinin yanı sıra Şampiyonlar Ligi’nde de forma giymiş Jean Makoun’a 2 yıllık imza attırdı

A+A-

K-Pet Süper Lig ekiplerinden Merit Alsancak Yeşilova dünyaca ünlü oyuncu Jean Makoun ile resmi sözleşme imzaladı. Oyuncuyu Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu'na götüren ve imzayı attıran Merit Alsancak Yeşilova, Engin Baytar'ın ardından önemli bir oyuncuyu daha kadrosuna katmış oldu. Kamerunlu futbolcu yeşil beyazlılar ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. 

Önemli kulüplerde forma giydi

Alsancak ekibi kariyerinde Premier Lig, Fransa Ligue 1, Spor Toto Süper Lig, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi tecrübelerine sahip olan Kamerunlu kariyerli oyuncu Jean Makoun’u renklerine bağlayarak dikkat çeken bir transfer daha yaptı.

Kariyerinde Lille, Aston Villa, Olympiakos, Rennes ve Antalyaspor gibi kulüplerde forma giyen 35 yaşındaki ön libero mevkiinde oynayan oyuncu, son olarak 2015 – 2017 yılları arasında Antalyaspor forması giymişti.

Şampiyonlar Ligi’nde görev yaptı

Kamerunlu deneyimli oyuncu Makoun kariyerinde daha önce 39 kez UEFA Şampiyonlar Ligi mücadelesinde yer alırken bu maçlarda 4 gol, 2 asist ile takımlarına katkı sağladı. UEFA Kupası ve Avrupa Ligi’nde de yer alan oyuncu toplamda 13 maçta yer aldı.

Bu haber toplam 2161 defa okunmuştur