1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Yeşil Hat için özel birim!
Yeşil Hat için özel birim!

Yeşil Hat için özel birim!

Kıbrıs Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Nuris, 317 kaçak göçmenin pasaportlarında Türkiye ve KKTC mühürlerinin bulunduğunu ve bu durumu AB’ye ilettiklerini açıkladı.

A+A-

Kıbrıs Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Nikos Nuris, kaçak mülteci geçişlerine ilişkin iddialarını yineleyerek, Yeşil Hattın denetlenmesi için özel bir birim kurulmasının planlandığını açıkladı.

Nuris, 317 kaçak göçmenin pasaportlarında Türkiye ve KKTC mühürlerinin bulunduğunu ve bu durumu AB’ye ilettiklerini açıkladı.

Alithia gazetesinin “Yeşil Hat’tın Denetlenmesi İçin Birim Kuruluyor” başlığı altında verdiği habere göre, Nuris, Kıbrıs'ın karşı karşıya olduğu kaçak göç sorununun önlenmesi amacıyla yeni bir birim kurulmasının planlandığını söylediğini aktardı.

Habere göre, Nuris Brüksel’de gerçekleştirilecek AB İçişleri Bakanları toplantısında, Türkiye’den adaya ve güneye kaçak yollarla geçtiklerini iddia ettiği mülteciler konusunu gündeme getireceğini belirtti.

Nuris, 317 kaçak göçmenin pasaportlarında Türkiye ve KKTC mühürlerinin bulunduğunu ve bu durumu hazırladıkları bir mektupla AB’ye ilettiklerini belirterek, Yeşil Hat’tan kaçak geçişlerin önlenmesi için gerekli önlemleri almaya devam edeceklerini ifade etti.

Yeşil Hat’tan kaçak geçişlerin engellenmesi adına uygulamaya koyulan dikenli tel örgü çekilmesi işleminin ikinci kısmının da devam edeceğini vurgulayan Nuris, bu geçişleri engellemek adına gerekli gördükleri her noktaya fiziki engellerle koyarak önlem almayı da sürdüreceklerini belirtti.

Nuris, Yeşil Hat’ın denetlenmesi adına bir birim kurulmasının öngörüldüğünü kaydederek, denetleme işlemini gerçekleştirecek sistemin ise Ağustos ayından itibaren yerleştirilmeye başlanacağını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1186 defa okunmuştur
Etiketler : ,