1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yenidüzen emekçilerine ‘bireysel’ sigorta
Yenidüzen emekçilerine ‘bireysel’ sigorta

Yenidüzen emekçilerine ‘bireysel’ sigorta

Yenidüzen muhabirlerinin bireysel sigortaları yenilendi. Basın İş Yasası’na göre gazetecilerin bireysel ve ailelerini de kapsayacak şekilde yapılması gereken sigorta sözleşmesi yenilendi.

A+A-

Yenidüzen muhabirlerinin bireysel sigortaları yenilendi. Basın İş Yasası’na göre gazetecilerin bireysel ve ailelerini de kapsayacak şekilde yapılması gereken sigorta sözleşmesi yenilendi. Limasol Türk Kooperatif Bankası kuruluşu olan Limasol Sigorta ile daha önce başlatılan sigorta sözleşmesi bu yıl için de yenilendi. Basın İş Yasası Madde 56, “Gazetecilerin Görev Risklerine Karşı Sigortalanması ve Zararın Karşılanması”nı öngörüyor.

Basın İş Yasası Madde 56. (1)’e göre;

Bu Yasa kapsamındaki işyerlerinin işverenleri, işyerlerinde istihdam etmekte oldukları gazetecileri zorunlu sosyal güvenlik yükümlülükleri yanında ek olarak aşağıdaki hallere karşı sigortalamak zorundadırlar:

 (A) Gazetecinin hazırlanan ve işverenin onayı ile yayınlanan bir haber nedeniyle iş yerinde, evinde veya bu mekanlar dışında herhangi bir yerde eş ve çocuklarına veya kendisine karşı yapılacak saldırılarda bedenen yaralanma ve ölüme karşı;

(B) İşverenin bilgisi dahilinde takip ettiği ancak henüz yayınlanmamış bir haberin devam eden araştırması nedeniyle iş yerinde, evinde veya bu mekanlar dışında herhangi bir yerde eş ve çocuklarına veya kendisine karşı yapılacak saldırılarda bedenen yaralanma ve ölüme karşı;

(C) Görev anında geçirdiği herhangi bir trafik kazası veya riskli bir görevin neden olabileceği herhangi başka bir kaza durumunda kendisine gelecek bedenen yaralanma ve ölüme karşı.

Bu haber toplam 1826 defa okunmuştur
Etiketler : ,