1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Yenicami sonunu getiremedi
Yenicami sonunu getiremedi

Yenicami sonunu getiremedi

Süper Lig’de son haftaya lider giren Yenicami, ilk yarıyı lider tamamlama şansını değerlendiremedi

A+A-

K-Pet Süper Lig’in son şampiyonu Yenicami ilk devreyi haftalarca bulunduğu zirvede tamamlayamadı. Siyah beyazlı ekip ilk yarının son haftasında yaşadığı puan kaybı sonrasında ikinci sırada yer aldı. Son haftada konuk ettiği Türk Ocağı ile golsüz berabere kalan Yenicami, Mağusa Türk Gücü’nün Küçük Kaymaklı’yı mağlup etmesi sonrasında liderin iki puan gerisinde ikinci sırada ilk yarıyı tamamladı.

10 hafta zirvede kaldı

Ligin ikinci haftasında liderlik koltuğuna yükselen Yenicami, 10’uncu haftaya kadar bu pozisyonunu korudu. Siyah beyazlılar 10’uncu haftada Mağusa Türk Gücü deplasmanında mağlup olduktan sonra zirveyi rakibine devrederken iki hafta sonra yeniden devraldı. Son haftaya lider giren Yenicami, ilk sıradaki pozisyonunu yaşadığı puan kaybı sonrasında koruyamadı. 15 maçlık ilk yarıda 10 haftada zirvede yer alan Yenicami, 5 haftalık dönemde liderliği MTG’ye kaptırdı.

Sakatlıklar düzeni bozdu

İlk yarıda Yenicami’de yaşanan sakatlıklar beraberinde puan kayıplarını da getirdi. Erbay Bertiz’in sezonu kapatması, Emin Atabek’in son haftalarda birçok maçı kaçırmasının yanı sıra Salih Güvensoy’un ilk devrede çok az forma giymesi yaşanan ciddi sakatlıklar oldu. Devre içerisinde yaşanan sakatlıklara kart cezalarının da eklenmesi sonrasında Yenicami birçok maçta ideal kadrosu ile yer alamadı.

8 maçlık galibiyet serisi

Yenicami lige oldukça iyi bir başlangıç yaparak oynadığı ilk 8 karşılaşmayı da galibiyetle tamamladı. İlk puan kaybı ise 9’uncu haftada iç sahada oynanan Baf Ülkü Yurdu maçında 1-1’lik skorla yaşandı. Bu maçın son dakikasında kalesinde gördüğü golle Yenicami 1 puana razı oldu.

İlk mağlubiyet MTG deplasmanında

10’uncu haftada ise namağlup unvanı Mağusa Türk Gücü deplasmanında 3-0’lık skorla kaybedildi. Akabinde oynanan Cihangir maçında 2-0’lık skor üstünlüğünü koruyamayan Yenicami 2-2’lik skorla bir puan kaybı daha yaşadı. Üst üste alınan Küçük Kaymaklı ve Merit Alsancak Yeşilova galibiyetleri sonrasında Çetinkaya’ya 2-1 yenilerek ligdeki ikinci mağlubiyetini derbide yaşayan Yenicami, Türk Ocağı ile golsüz berabere kalarak devreyi noktaladı.

Attığı 38 golle ilk yarının en golcü ikinci takımı olan Yenicami, 17 golle savunmada en az gol gören ikinci takım konumunu Baf Ülkü Yurdu ile paylaştı. İlk yarıda özellikle yaşanan sakatlıklar ve kart cezaları Yenicami’nin puan kayıplarında etkili oldu

Puan kayıpları

Yenicami ilk yarıda beş karşılaşmada puan kayıpları yaşadı. Bu karşılaşmaların 3 tanesinde berabere kalan Yenicami, iki tanesinde mağlup oldu. Yenicami iç sahada berabere kalarak puan kayıpları yaşarken, mağlubiyetlerini deplasman takımı olarak yer aldığı Mağusa Türk Gücü ve Çetinkaya maçlarında yaşadı.

En golcü ikinci takım

Yenicami ligin ilk yarısını en golcü ikinci takım olarak tamamladı. İlk yarıda siyah beyazlılar rakip filelere 38 gol gönderirken 39 gollü MTG’nin ardından en fazla gol atan ikinci takım oldu. Sadece iki maçta gol sevinci yaşayamayan Yenicami, diğer maçlarda en az 1, en fazla 6 gol kaydetti.

Savunmada en az gol gören ikinci takım

Savunma anlamında yaşanan sakatlıklara rağmen Yenicami 17 golle kalesinde en az gol gören ikinci takım konumunu Baf Ülkü Yurdu ile paylaştı. Yenicami ilk yarıda oynadığı 15 maçın 5’inde kalesini gole kapadı. Siyah beyazlıların kalesinde en fazla gol gördüğü maç is 3-0 kaybedilen MTG maçı oldu.

En golcü isim John Ebuka

Yenicami’nin ilk yarıda en fazla gol kaydeden ismi golcü futbolcu John Ebuka Okoye oldu. John ilk devrede 14 gol kaydetti. John’un ardından bir diğer yabancı oyuncu olan Kenneth Ngwoke 8 gol kaydetti. İkili toplamda attıkları 22 golle Yenicami’nin 38 golünün yarısından fazlasına imza atmış oldular.

İLK YARI SONUÇLARI
1. Hafta: Binatlı – Yenicami: 0-1
2. Hafta: Yenicami – Gönyeli: 3-1
3. Hafta: Gençler Birliği – Yenicami: 1-2
4. Hafta: Yenicami – Esentepe: 3-1
5. Hafta: Gençlik Gücü – Yenicami: 2-6
6. Hafta: Yenicami - Girne Halk Evi: 3-1
7. Hafta: Yenicami – Lefke: 5-0
8. Hafta: Doğan Türk Birliği – Yenicami: 0-1
9. Hafta: Yenicami - Baf Ülkü Yurdu: 1-1
10. Hafta: Mağusa Türk Gücü – Yenicami: 3-0
11. Hafta: Yenicami – Cihangir: 2-2
12. Hafta: Küçük Kaymaklı – Yenicami: 1-4
13. Hafta: Yenicami - Merit Alsancak Yeşilova: 6-1
14. Hafta: Çetinkaya – Yenicami: 2-1
15. Hafta: Yenicami - Türk Ocağı: 0-0

GOLCÜLER
14 Gol: John Ebuka Okoye
8 Gol: Kenneth Ngwoke
5 Gol: Mehmet Altın
3 Gol: Emin Atabek
2 Gol: Zihni Temelci, Tansel Ekingen
1 Gol: Hasan Ulukök, Ünal Kaya
 

Bu haber toplam 1587 defa okunmuştur
Etiketler : ,