1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Yeni tarife dün resmen başladı
Yeni tarife dün resmen başladı

Yeni tarife dün resmen başladı

Kıbrıs Elektrik Kurumu’nun yeni tarife sistemi, dünden itibaren devreye girdi

A+A-

Kıbrıs Elektrik Kurumu’nun yeni tarife sistemi, dünden itibaren devreye girdi

 Kurum Sözcüsü Christina Papadopoulou KHA’na, bu tarifelerin 2017 sonuna kadarki dönemler için uygulanacağını ve Kıbrıs Enerji Mevzuat Otoritesi (CERA) tarafından kurumun onaylı gelirleri esasında her yıl gözden geçirilecek.
 
Tüketiciler iki ayda bir 1 Kasım 2017’den itibaren yeni tarife üzerinden ilk faturalarını alacaklar, aylık tüketicilere ise ilk faturaları Ekim’de gönderilecek.

Yeni tarife sistemi, maliyet odaklı olacak ve tüketiciler kullandıkları elektriği üretim maliyeti zamanına göre ödeyecekler. Bu sistem birçok tüketiciye elektrik fiyatlarında yaklaşık %6’lık bir genel azalma getirecek.
Kurumun yeni fiyatlaması, depolama ısıtıcısı, su pompalama, yol aydınlatma ve büyük sanayi tüketicileri gibi bazı kategorilerde artışlara neden olabilecek.
 
Ancak Papadopoulou, Kıbrıs Elektrik Kurumu’nun gelecek dört yıl içerisinde veya elektrik piyasası rekabete açılana kadar fazla maliyeti karşılayacağını söyledi; bunun her yıl, kurumun karlılığa ulaşacağı 2021’e kadar Elektrik Kurumu’na 5.2 milyon avroluk bir maliyeti olacağını anlattı.
Kıbrıs Elektrik Kurumu gelecek Salı günü saat 12.00’de bir basın toplantısı düzenleyerek yeni tarife hakkında bilgi verecek.

Bu haber toplam 4673 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler