1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. YDÜ İnovatif Çalışmaları ile “3. Nesil Üniversite” modeline örnek oldu
YDÜ İnovatif Çalışmaları ile “3. Nesil Üniversite” modeline örnek oldu

YDÜ İnovatif Çalışmaları ile “3. Nesil Üniversite” modeline örnek oldu

Günsel, Uludağ Üniversitesi’nin daveti ile 6. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri’nde ar-ge ve inovasyon çalışmaları ile bu çalışmaların en yeni ürünü olan elektrikli otomobil GÜNSEL’i anlattı.

A+A-

Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel, Uludağ Üniversitesi’nin daveti ile 6. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri’nde ar-ge ve inovasyon çalışmaları ile bu çalışmaların en yeni ürünü olan elektrikli otomobil GÜNSEL’i anlattı.

Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel, Bursa Uludağ Üniversitesi’nin bu yıl altıncısını düzenlediği Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri’ne davetli konuşmacı olarak katıldı. “3. Nesil Üniversite” vizyonundan hareketle Türkiye'nin önemli bilim insanları ile önemli ar-ge çalışmalarını gündeme getiren etkinlikte Doç. Dr. Günsel, Yakın Doğu Üniversitesi’nin ar-ge ve inovasyon çalışmaları ile bu çalışmaların en yeni ürünü olan elektrikli otomobil GÜNSEL’i anlattı.

Günsel: “Kıbrıs Türkü kıtalarda iz bırakıyor”

Konuşmasında, Yakın Doğu Üniversitesi İnovasyon Merkezi ve ar-ge ekipleri ile Otomotiv Mühendisliği bölümü tarafından; yıllar süren çalışmalar sonucu ortaya çıkan KKTC’nin ilk yerli otomobili GÜNSEL hakkında bilgi veren Doç. Dr. İrfan Günsel, “3'üncü nesil üniversite modeli bilindiği üzere; akademik çalışmaları, araştırmaları ve Ar-Ge faaliyetleriyle üniversitelerin bütün bilimsel verilerini toplum faydasına dönüştürmeyi esas alan bir modeldir. Kuruluşumuzdan bu yana toplumumuzun gelişimine katkı sağlamayı misyon edinen ve onun da ötesinde daha yaşanılabilir bir dünya için çalışmayı ilke edinen bir eğitim-öğretim kurumu olarak inovasyonu varlığımızın ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz. Bütün çalışmalarımızı bu vizyonla yürütürken Kıbrıs Türkü'nün; adalı kimliği ile kıtalı dünyadan,  oradaki tasarım ve üretim gücünden hiçbir eksiği olmadığını; aksine bu sürece yön verebilecek yetenekte ve güçte olduğunu gösterebiliyoruz...  Bunun en yeni örneği temiz enerji çalışmalarımız kapsamında ürettiğimiz elektrikli otomobilimiz GÜNSEL oldu.    

İnovasyon çalışmalarımız sonucu yeni nesil teknolojinin kullanıldığı KKTC’nin ilk yerli otomobili GÜNSEL’i prototipini ürettik, seri üretime de çok yakın bir zamanda geçiyoruz. İlk 1000 otomobilin üretimini yapacağız. Bu sadece üniversitemiz için değil, üniversitemiz vesilesiyle Kıbrıs Türkü’nün kıtalarda iz bırakır hale geldiğinin en büyük ispatıdır” şeklinde konuştu.  Doç. Dr. İrfan Günsel, Kıbrıs Türkü’nün donanımlı, üreten ve geliştiren kimliğine dikkat çekerek “Yeni keşifler ve inovatif ürünlerle doğaya ve insana faydalı ürünler üretme şevkiyle Adalılar olarak kıtalarda iz bırakmaya başladık” dedi.  

Yakın Doğu Üniversitesi’nin inovasyon ve bilimsel çalışmaları hakkında bilgi veren Doç. Dr. İrfan Günsel, Yakın Doğu Üniversitesi’nde 2017 yılında desteklediği bilimsel araştırma proje sayısının 142; diğer eğitim ve inovasyon kurumlarıyla birlikte yürüttüğü uluslararası bilimsel proje sayısını ise 114 olduğunu açıkladı.

Sağlık alanındaki inovasyon çalışmaları hakkında da bilgi veren Günsel şöyle konuştu: “Üniversitemizde bulunan Süper Bilgisayar, CERN ile yapılan parçacık deneyine koyduğu katkının yanı sıra, kanser ve AIDS araştırmalarında da kullanılarak tüm insanlığa şifa üretmeye devam ediyor. Yakın Doğu Üniversitesi -İşbankası -Baymak Makina işbirliğinde ‘giyilebilir sağlık teknolojileri’ ile ‘doku ve organ oluşturma’, ‘yenilikçi organ nakli araştırmaları’ ve “’klonlama’ gibi çok çeşitli projeler yürütüyoruz.” 

Doç. Dr. İrfan Günsel, bölgenin en donanımlı hastanesi olan Yakın Doğu Hastanesi ve geleceğin teknolojisi olarak tanımlanan cihazlar ve modern alt yapı ile donatılmış Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile sağlık alanında büyük hizmetler vermeye devam ettiklerini de sözlerine ekledi. 

Yakın Doğu Üniversitesi’nin diğer inovatif çalışmaları hakkında bilgi veren Günsel, “Üniversitemizin ar-ge ekipleri robotik çalışmalar, güneş enerjili araçlar, yenilenebilir enerji alanında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Hayal olduğu düşünülen birçok projeye –bugüne kadar olduğu gibi- imzamızı atmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

6. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri hakkında…

Ar-Ge merkezleri ile kamu ve özel sektör ortaklığının yaygınlaştırılması; ortaya çıkacak fikirlerin ürüne dönüştürülmesi hedeflenen ve toplam 2 gün süren etkinlikte, dünyanın farklı üniversite ve kurumlarından konuşmacılar, ar-ge ve inovasyon hakkında bilgilendirme sunumları yaptı. Ayrıca etkinlikte, ar-ge merkezleri stantlar açarak katılımcılara sunumlar yaptı, poster ile sunum afişleri sergilendi ve randevulu patent görüşmeleri gerçekleştirildi.

 

 

Bu haber toplam 1694 defa okunmuştur
Etiketler :