1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Mitinge destek yağıyor
Mitinge destek yağıyor

Mitinge destek yağıyor

“Toplumsal Yok oluş ve Yoksullaşmaya Hayır” sloganı ile Lefkoşa’da düzenlenecek mitinge toplumun her kesiminden destek yağıyor.

A+A-

Toplumun her kesimi "Yoksullaşmaya Hayır" demek için ayakta!Toplumsal Yok oluş ve Yoksullaşmaya Hayır” sloganı ile yarın Lefkoşa’da düzenlenecek mitinge toplumun her kesiminden destek yağıyor.

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, “Toplumsal Yok oluş ve Yoksullaşmaya Hayır” sloganı ile zamlara karşı yapılacak eyleme tam destek vereceğini açıkladı.

Açıklamada şu ifadeler kullandı:

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, her gün her hafta her ay otomatiğe bağlanmış gibi sürekli yapılan zamlara karşı dayanacak gücü kalmayan üreticinin gerek toplumsal gerekse birlik olarak yapılacak bütün eylemlere bu saatten sonra start vermiştir. Birliğimiz, 1 Nisan tarihinde tüm ilçelerde gerçekleşecek olan ve tüm halkımızın katılım göstereceği ‘’Toplumsal Yok oluş ve Yoksullaşmaya Hayır’’ sloganı ile zamlara karşı yapılacak eyleme tam destek verecektir.


“Sokaktayız, emekçilerin ve halkımızın yanındayız”

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman düzenlenecek mitinge CTP'nin de katılacağını duyurdu.

Erhürman  “Ekonomik ve mali akıldan yoksun kararlarla her gün biraz daha fazla yoksullaşmak, çocuklarımıza ‘göç edin bu ülkeye dönmeyin’ demek zorunda kalmak, yok oluş endişesiyle yaşamak kaderimiz değil!

Toplumsal Yok Oluş ve Yoksullaşmaya Hayır" demek için sokakta emekçilerin ve halkımızın yanındayız” ifadelerini kullandı.

 

MALİYE - SEN eyleme katılıyor

MALİYE-SEN'de mitinge destek belirtti, eylem kapsamında grev yapılacağını,  Maliye Bakanlığı önünden hareketle Başbakanlığa önündeki eyleme yürüneceğini ifade etti.

MALİYE-SEN'in açıklaması şu şekilde:

Hazine ve Maliye Çalışanları Sendikası (MALİYE-SEN) olarak 01 Nisan 2022 Cuma günü tüm sendikalar ve sivil toplum örgütleri ile birlikte Başbakanlık önünde yapılacak “Toplumsal Yok Oluş ve Yoksullaşmaya Hayır” eylemine katılıyoruz.

Eylem kapsamında 1 Nisan 2022 günü grev yapılacaktır. Maliye Bakanlığı önünden hareketle Başbakanlığa yürüyüş düzenlenecektir.

Hükümet’in yasa tanımaz tavrına, her gün alınan zam kararları ile halkın yoksulluğa sürüklenmesine, kamu çalışanlarının kamplara bölünerek hayat pahalılığı hakkının gasp edilmeye çalışılmasına, özel sektördeki sömürü ve kölelik düzeninin devam ettirilmesine, yolsuzlukların üzerinin örtülmesine, vergi hırsızlıklarına, yalanlara ve talanlara, göçe zorlanmaya, YOKSULLAŞMAYA ve TOPLUMSAL YOK OLUŞA ‘HAYIR’ demek için başlatılan mücadeleyi MALİYE-SEN olarak destekliyoruz.


Restorancılar da eyleme katılıyor

Kuzey Kıbrıs Restorancılar Birliği de 1 Nisan'da Başbakanlık önünde yer alacak eylem katılma kararı aldı, "tepkisiz kalma" çağrısı yaptı.

İşte o açıklama

Birçok üyemizin de aktif destek verdiği ve facebookta örgütlenen #tepkisizkalma grubunun çağrısı ile 1 Nisan Cuma günü düzenlenecek olan mitinge Kuzey Kıbrıs Restorancılar birliği olarak tam destek vereceğimizi ve #tepkisizkalma grubu tarafından yapılan duyurunun altına imza attığımızı kamuoyu ile paylaşmak isteriz: 

Ülkenin içerisinde bulunduğu zorlu ekonomik şartların her geçen gün daha da ağırlaşması ve bizi yönetenlerin halkı koruyacak tedbirler almak yerine, her geçen gün halkın nefes almasını zorlaştıracak adımlar atması bizce artık kabul edilemezdir.

Bu tepkimizi ortaya koymak için Facebook'ta kurduğumuz #tepkisizkalma grubumuz kısa zamanda neredeyse 6 bin kişiye ulaşmıştır.

1 Nisan Cuma günü saat 11:00’da Başbakanlık önünde yapılacak eylem çağrımıza birçok kişi ve sivil toplum örgütü de destek beyan etmiştir.


İş dünyasından da destek var

Gizem Ahmet Raşit, Arden Gıda Ltd. ve Rapa Ltd'in de 1 Nisan Cuma düzenlenecek eyleme destek vereceğini açıkladı.

Buket Anibal da “Mebel Ticaret Ltd. olarak tüm kadro 1 Nisan Cuma günü eylemde olacağız” duyurusunu paylaştı.


"BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ! BİRLİKTE YOK OLUŞA İSYAN EDECEĞİZ!"

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası, eylemde yer alacağını duyurarak, eylem gerekçelerini ve taleplerini sıraladı.

Açıklamanın tam metni şu şekilde:

KTÖS olarak 1 Nisan Cuma günü Sendikal Platform’a bağlı örgütlerle grevde ve eylemdeyiz!

Başbakanlık önünde 11:00’de bu kaosa dur demek için sendikalar, örgütler, siyasi partiler ve tüm halkımızla birlikte “YOKSULLUĞA VE YOK OLUŞA HAYIR” eyleminde buluşuyoruz.

NEDEN GREVDEYİZ?

Vergilerin artırılıp ve hayat pahalılığın kaldırılarak vatandaşımızın fakirleştirilmesine göz yummayacağız.

Elektriğe, akaryakıta, tüp gaza, süte, ekmeğe, ete ve aldığımız tüm hizmet ve ürünlere yapılan zamlara karşı sesimizi yükselteceğiz.

Türk Lirası’nın yarattığı enflasyona karşı alım gücünün korunması için sokaktayız.

Esnafına, işçisine, öğretmenine, memuruna, çiftçisine, hayvancısına, tarımcısına, emeklisine, öğrencisine ve vatandaşına reva görülen bu çarpık düzene karşı birlikte mücadele etme, sessiz çoğunluğun sesi olma zamanı!

NE İSTİYORUZ?

Ocak ayıda asgari ücrete yüzde 40’lık artış yapılmasına, kamu maaşlarına ise yüzde 37.26’lık hayat pahalılığı yansıtılmasına karşın  alım gücü tepetaklak oldu.

Alınan artış,  cüzdanlarda yerini almadan, zamlar karşısında eridi.

Ürün fiyatları gün aşırı güncelleniyor.

Elektrik, akaryakıt ve birçok ürün  dövize endekslendi.

Bu değişim karşısında asgari ücret, maaş ve ücretler yerinde sayıyor.

Maaş ve ücretlerin artırılması, toplumun bu kara delikten uzaklaştırılması gerekirken, Hükümet edenler hayat pahalılığı ödeneğini kaldırma, vergi yükümlülüğünü artırma peşinde!

TALEBİMİZ NET:

  • İKİ AYDA BİR ASGARİ ÜCRETE DE DAHİL OLACAK ŞEKİLDE,  MAAŞ/ÜCRETLERE HAYAT PAHALILIĞININ YANSITILMASI,
  • TÜRK LİRASI YERİNE STABİL BİR PARA BİRİMİ KULLANILMASI,
  • ZAMLARIN GERİ ALINMASI,
  • DAR GELİRLİNİN, ÜRETİCİNİN, ESNAFIN DESTEKLENMESİ.

ÖRGÜTLER OLARAK NE YAPABİLİRİZ?

Alım gücümüzün korunması ve toplumsal hakların herkese eşit ve adil refah sağlanması için bir araya gelmemiz ve mücadele etmemiz mümkün!

Şimdi söz öğretmende!

Krizin faturasını öğretmenler, emekçiler ödemeyecek!

MÜCADELE, BİRLİKTE MÜMKÜN!

 


 

BKP yapılacak eyleme katılacağını açıkladı

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Sekreteri Salih Sonüstün, sendikaların  eylemine katılarak, destek vereceklerini açıkladı.

Sonüstün, konuyla ilgili açıklamasında, hükümetin başta temel gıda maddeleri olmak üzere elektrikten gaza, ekmekten suya her gün zam yaparak bütçeyi denkleştirmeyi hedeflediğini ileri sürerek, “Artık bilmelidir ki bu gidiş sosyal patlamaları da beraberinde getirecek” dedi.

Salih Sonüstün şöyle devam etti:

“Toplumun sırtında büyük bir kambur olan siyasi müşavirliklere, her gün bir yenisini ekleyerek yandaş kişileri ödüllendiren ve onlara kaynak bulan hükümet ekonomik ve siyasi sorumluluklarından kaçamaz. Hayatı yaşanmaz kılan ve zam furyası ile herkesin ekmeğine göz diken hükümet, bundan sonra yaşanacakların da sorumlusu olacaktır”

Bu haber toplam 3336 defa okunmuştur
Etiketler :