1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Yangın sonrası 4. ölüm
Yangın sonrası 4. ölüm

Yangın sonrası 4. ölüm

Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde Cuma günü meydana gelen yangının ardından ambulansla Yakın Doğu Hastanesi’ne sevk edilen 84 yaşındaki Halil Aksoy, Pazar akşamı yaşamını yitirdi.

A+A-

Dila ŞİMŞEK

Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde Cuma günü meydana gelen yangının ardından ambulansla Yakın Doğu Hastanesi’ne sevk edilen 84 yaşındaki Halil Aksoy, Pazar akşamı yaşamını yitirdi. Yangın sonrası hastaneye sevk edildikten sonra yaşamını yitiren dördüncü hasta olan Aksoy’un oğlu YENİDÜZEN’e konuştu; “Yangın öncesi yoğun bakımda yatırken tepkilere cevap veriyordu ama sevk edildikten sonra tepkisizdi” dedi.

Polis Basın Subaylığı’ndan alınan bilgiye göre, dün defnedilen Aksoy’un ölümüne yönelik soruşturma başlatılmadı.

“Kaybın yangınla alakası yok”

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Ali Çaygür, Aksoy’un ölümünün yangınla alakalı olmadığını belirterek, “Hastanın organ yetmezliği vardı ve yoğun bakımda tedavi görüyordu, durumu zaten ağırdı. Yoğun bakımda solunum cihazı kullanan bir hasta, havadaki dumandan etkilenemez çünkü oksijensiz kalma gibi bir durumu yok, zaten cihazla solunuyordu. Bu kaybın yangınla bir alakası yoktur ancak tabii ki yangın sonrası böyle bir şey yaşanması nedeniyle birçok kişinin aklına ilk bu geliyor. Hasta yaşlı ve durumu ağırdı, organ yetmezliği vardı” şeklinde konuştu.

“Biz bu kadar mı aciziz bir hastanemize bakamıyoruz?”

Babası Halil Aksoy’un dumana maruz kalmasıyla etkilendiğini ve hayatını kaybettiğini dile getiren Metin Aksoy, “Biz bu kadar mı aciziz bir hastanemize bakamıyoruz?” diyerek tepki gösterdi.

84 yaşındaki babasını yangın sonrası YDÜ Hastanesi’nde tahliye edilmesinin ardından önceki akşam 21.30 civarında kaybettiklerini anlatan oğlu Metin Aksoy, “Bizce yangının da etkisi var tabi ama bu yönde açıklama yapılmıyor. Ölüm raporunda ‘organ yetmezliği nedeniyle vefat etti’ yazıyor. Yangın öncesi yoğun bakımda yatırken tepkilere cevap veriyordu ama sevk edildikten sonra tepkisizdi. Hastaneye yatmazdan önce ise bu yaşına rağmen arabasını sürerek tüm işlerini hallederdi, Emekli Mücahitler Derneği’ni işletirdi” dedi.

Metin Aksoy, babası Halil Aksoy ile ilgili YENİDÜZEN’e konuştu.

“Belli ki bu insanlar dumana maruz kaldı”

Babasının YDÜ Hastanesi’ne tahliyesi sırasında yüzünün sim siyah olduğunu ifade ederek, dumandan etkilendiğini belirten Aksoy, “Bize YDÜ Hastanesine yüzleri gözleri sim siyah geldi dediler. Burada doktorlar açıklama yaptıklarına hastaların içinden en ağırının babamın olduğunu ve gereken her şeyi yapacaklarını söylemiştiler. Belli ki bu insanlar dumana maruz kaldı, biz bu kadar mı aciziz bir hastanemize bakamıyoruz?

Bu ölümde yangının da etkisi olduğunu düşünüyorum ama bu yönde hiçbir şey söylemediler” dedi.

Her şey gribal enfeksiyonla başladı…

Gribal enfeksiyon sıkıntısı nedeniyle babasının birkaç kez hastaneye gidip geldiğini ifade eden Aksoy, 22 şubat haftası ağırlaştığını ve solunum yetmezliği nedeniyle hastaneye yatırıldığını anlattı. Babası Halil Aksoy’un hastanede solunum cihazına bağlı uyutulduğunu belirten Aksoy, yine de tepki verdiğini belirtti.

 

 

Bu haber toplam 6876 defa okunmuştur
İlgili Haberler