1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. YAĞMUR ALTINDA İSYAN: "Muhafazakarlaşma POLİTİKALARINA HAYIR"
YAĞMUR ALTINDA İSYAN: "Muhafazakarlaşma POLİTİKALARINA HAYIR"

YAĞMUR ALTINDA İSYAN: "Muhafazakarlaşma POLİTİKALARINA HAYIR"

Çok sayıda parti, sivil toplum örgütü ve birlik, “toplumun çağdaş, laik ve demokratik yapısına yönelik saldırılara ve dayatılan muhafazakârlaştırma politikalarına dur demek” için bir araya geldi.

A+A-

Çok sayıda parti, sivil toplum örgütü ve birlik, “toplumun çağdaş, laik ve demokratik yapısına yönelik saldırılara ve dayatılan muhafazakârlaştırma politikalarına dur demek” için bir araya geldi.

Aşırı yağışa rağmen onlarca kişi, isyan etti: "Muhafazakarlaşma politikalarına hayır" dedi.

46 kuruluş, Din İşleri Başkanı Ahmet Ünsal’ın kamuoyunda tepkiye yol açan açıklamalarını protesto etmek için Kumsal Park'ta buluştu.

Eylemde "Özgürlüğünü seven defansa gelsin", "Eşitlikten vazgeçmiyoruz" pankartları açıldı,

“Yobaz müftü Kıbrıs’tan defol”, “Külliye değil sığınma evi”, “Kıbrıs’ta tarikat istemiyoruz”, “Ünsal evine, Kıbrıs senin neyine?”, Cami değil, sığınma evi”, “Geceler, sokaklar, meydanlar bizim” sloganları atıldı.

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Örgütlenme Sekreteri Duygu Geylan, mücadelenin süreceğini, eylemlerin artarak devam edeceğini belirtti.

Ortak basın açıklamasını okuyan Geylan, “Din sömürüsü temelinde yapılan dernek çalışmaları durdurulana kadar, hoca efendi görevden alına kadar eylemlerimiz sürecek” şeklinde konuştu.

Geylan, “Yaşam şeklimizi dizayn edip, değiştirmeye çalışanlara, atanmış müftünün haddini aşan açıklamalarına dur demek için buradayız” şeklinde konuştu.

Toplumun ‘gerici zihniyetini’ asla kabul etmeyeceğini vurgulayan Geylan, laik ve çağdaş yaşam düzeninden ödün verilmeyeceğine dikkat çekti.

“İstersek kedi besleriz, istersek köpek. İstersek keyif için evleniriz, istemezsek de evlenmeyiz” diyen Geylan, “Kendi kararlarımızı vereceğimiz aklımız ve gücümüz vardır” şeklinde konuştu.

Geylan, hükümete de seslenerek, ülkeyi karanlığa sürüklemeye çalışanlara asla izin vermeyeceklerine dikkat çekti.

Geylan, “Emeğimiz, bedenimiz, haklarımız bizimdir” dedi.

Eyleme destek verenler…

“Haddini aştı, sabrımız taştı” sloganı ile düzenlenen eyleme destek verenler şöyle:

"Akova Kadınlar Derneği, Alevi Kültür Merkezi, Bağımsızlık Yolu, Baraka Kültür Merkezi, Barış Derneği, Basın-Sen, Biyologlar Derneği, CTP Kadın Örgütü, Çağ-Sen, Çatalköy Geliştirme ve Kültür Derneği, Daü-Sen, Dev-İş, Girne Düşünce Derneği, Güç-Sen, Gükad, İnsan Hakları Platformu, Kadın Eğitimi Kolektifi, Kadından Yaşama Destek Derneği, Kamu-Sen, Kıbrıs Alevi Kültür Vakfı, Kıbrıs Sanatçı ve Yazarlar Birliği, Kıbrıs Türk Barolar Birliği, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, Kıbrıs Türk Güzellik Uzmanları Birliği, Kıbrıs Türk Kuaförler Birliği, Kıbrıs Türk Kütüphaneciler Derneği, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, Kıbrıs Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, Kıbrıs Türk Veteriner Hekimler Birliği, Kıbrıslı Türk İnsan Hakları Vakfı, KTAMS, KTOEÖS, KTÖS, Kuir Kıbrıs Derneği, Mağusa Kadın Merkezi Derneği, Mağusa Kültür Derneği, Mülteci Hakları Derneği, Pozitif Düşün Derneği, Sivil Toplum İnisiyatifi, Sol Hareket, TDP, Vakıflar Ve Din İşleri Dairesi Emekliler Derneği, Yeşil Barış Hareketi, YKP ve Daü-Birsen.”

Fotoğraflar: Burçin Aybars

1-356.jpg

2-317.jpg

3-234.jpg

Bu haber toplam 2929 defa okunmuştur