1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Vesoş’un Yeri Eco Cafe Restaurant
Vesoş’un Yeri Eco Cafe Restaurant

Vesoş’un Yeri Eco Cafe Restaurant

Vesoş’un Yeri Eco Cafe Restaurant

A+A-


Zekai Altan

 

VESOŞ İLE KIBRIS DAMAK TADLARI

Hummalı bir çalışma. Büyükkonuk’ta geleneksel eko gün hazırlıkları devam ediyor. Belediye başkanından, personeline, eko turizm derneğine… Eko turizmin öncülerinden İsmail Cemal’e kadar herkes görev başında. Amaç çok ama çok lezzetli Kıbrıs mutfağı ürünlerinin halk tarafından evlerde hazırlanıp 6 Ekim günü düzenlenecek olan eko günde satılmasını sağlamak. Eğitimler, denetimler ve sonuçta güvenilir ürünlerin satılması. Tabii bunun yanında da Kıbrıs el sanatları ürünleri. Bu yıl ayrıca Uluslararası bir boyut kazandı. Birincisi düzenleniyor. Ve ilk olarak Türkiye’den ekolojik sistem ve kültürel alanda mutfakları ve el sanatları ile ürünler üreten ve ürünlerini koruyan işletme, kuruluş ve belediyeler katılıyor. İşte bu tempo içerisinde koştururken bir akşam yemeği ile final düşündük. Bir süredir Büyükkonuk’ta hizmet vermeye başlayan çok küçük bir mekan aklıma geldi. Zaman da iyi. Hemen önerdim. Ve buraya gittik.

VESOŞ’UN YERİ

Vesoş’un Yeri Büyükonuk’ta. Eski İxendis kilisesinin hemen yanında. İsmail ve Louis Cemal’a ait Delcraft’ın olduğu yerde. Tipik köy atmosferine sahip. Burada o köy havasını alırsınız. Geniş bir alan. Mekanın girişi çardaklı. Temiz ve oturma grupları vardır. Köy fırını hemen göze batar. İç mekan ise düzgün ve hjyenik. Mutfak açık. Hazırlanan yiyecekleri görebilirsiniz. İç mekanda bir de büyük plaza ekran televizyon vardır. İşin başında da Vesile hanım. Hani restoranta çok hoş bir biçimde adını veren kişi. Yani Vesoş. Vesile hanımı yakından tanırım. Büyükonuk Belediyesine ait Pine Wiev restorant açıldığında kuruluşundan açılışına ve işletmeye başlamasına kadar olan süreçte yardımcı olmuştum. Vesile hanım da o dönemlerde burada çalşmaya başlamıştı. Bu süreçte tanıştım. Mutfakta görev yapıyordu. Verilen eğitim ve görevleri çok iyi bir biçimde yerine getiriyordu. Şimdi de kendi iş yerini açtı. Genelde Kıbrıs mutfağı üzerine. Vesile hanım başında yemenisi ve geleneksel günlük ev hanımı kıyafeti ile mutfakta ve serviste gidip geliyor. Güzleryüzlü ve sempatik davranışları ile sıcak bir ortamda servis yapıyor. Yani, hem servis kurallarını hem de geleneksel Kıbrıs kültürü konukseverliğini en iyi bir biçimde yerine getirdiğini söyleyebilirim. Otuz yıllık meslek hayatımda ve 15 yıllık gurme çalışmalarımda karşılaştığım böyle bir personel sayısı oldukça azdır.

MÖNÜ VE LEZZET

Mönü listesi yok. Sade ve basit mönüler. Kıbrıs nutfağı yanında arz talepe yönelik fast food hizmetleri de veriliyor. Ama spesiyaller Kıbrıs mutfağı. İlk akla gelen tabii ki sulu fırın kebabı, sonra molehiye, pirohu, mantı, bulgur köftesi ve pirzola. Bunların dışında taş fırın pizzası. Biz siparişimizi molehiya, mantı, pirohu ve bulgur köftesi verdik. Hem tatmak için. Bu arada Belediye Başkanı Sezai Sezen de ortamdan etkilenerek Vesile hanım ile birlikte ocağın başına geçerek o nefis mantıyı birlikte yaptı. O keyfi aldı. Evet bulgur köftesini yerken bulgur ile kıymanın özdeşleştiğini hissedersiniz. Yağsız ve ekşiyi sıkınca tam bir damak tadı alırsınız. Taze hazırlanmış. Üzerinde rendelenmiş kuru naneli mantı ve pirohu da ayrı bir tat. İyice kaynamış olan pirohu da çok taze ve sıcak sıcak yenecek tadda. Kıbrıs tadını alırsınız. Ve favorim molehiya. Ekşili, kuruk yağcıklı ve küçük küçük kuzu etleri ile. Kuzu eti ile kuyruk yağcıklarının verdiği tat bir başka. Hele hele içerisine ekmeği batırarak yerseniz o tadı asla unutamazsınız. Molehiya iki türlü pişer. Taze ve kurutulmuş olarak. Kıbrıs mutfağında kış mevsimi yiyeceği olarak kurutulmaktadır. Final ise ceviz macunu hem de dondurma ile. Böyle sade ve lezzetli bir mönü bal gibi yenir. Hem de damak tadında. Vesoş’un Yerinde her Cuma günü taş fırında pizza geceleri, her Pazar günü de fırın kebabı servisi yapılmaktadır. Ayrıca evlere de servis verilmektedir. Gideceğiniz bir Kıbrıs mekanı. 6 Ekim’de düzenlenecek olan XIII. ve I. Uluslararası Eko Günde de hizmet verecektir. Buradaki tadı alın. Vesile hanımın yani Vesoş’un konuseverliğini yaşayın. İhmal etmeyin. Öneririm.

TEL: 0548 876 24 36 – 0392 383 20 37
ADRES: BÜYÜKKONUK-İSKELE
KAPASİTE:
İÇ ALAN 30
DIŞ ALAN: 60 +
SERVİS SAATLERİ: 08.30-24.00
KAPALI GÜN: HER GÜN AÇIK         

Mönüler
MOLEHİYA 20,00 TL (YOĞURT-SALATA-PİLAV VE TURŞU İLE)
MANTI 15,00 TL  (YOĞURT-SALATA-PİLAV VE TURŞU İLE)
PİROHU: 15,00 TL  (YOĞURT-SALATA-PİLAV VE TURŞU İLE)
PİRZOLA: 23,00 TL  (YOĞURT-SALATA-PİLAV VE TURŞU İLE)
FIRIN KEBABI: 20,00 TL (YOĞURT-HUMUS-SALATA-PİLAV VE TURŞU İLE)
MEŞRUBAT: 2,00 TL
BİRA: 4,00 TL
RAKI BARDAK: 6,00 TL

Bu haber toplam 1252 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 125. Sayısı

Adres Kıbrıs 125. Sayısı