1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ve Eide "Kıbrıs" kıyafetiyle LEDRA'da
Ve Eide "Kıbrıs" kıyafetiyle LEDRA'da

Ve Eide "Kıbrıs" kıyafetiyle LEDRA'da

Kıbrıslı barışsevelerin Unite Cyprus Now başlığı altında "Birleşik Kıbrıs" için düzenlediği eylemlere, Birleşmiş Milletler Kıbrıs Özel Danışmanı Eide, "otantik" Kıbrıs kıyafetleri ile katıldı

A+A-

Kıbrıslı barışseveler, Ledra/ Lokmacı'daki barış eylemlerini sürdürürken, Birleşmiş Milletler Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide de otantik Kıbrıs kostümleriyle gösteriye katıldı.

Kıbrıs'ı birleştirmek amacıyla gerçekleştirilen Lefkoşa ara bölgede insan zinciri oluşturma eylemi bu akşam yine renkli görüntülere sahne oluyor.

“#Unite Cyprus Now” grubunun bu akşamki insan zincirine, Cenevre Konferansı’na hazırlık amacıyla adada bulunan BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide de katıldı.

Ledra ve Lokmacı Kapısı geçiş noktasında, cumartesi günü de, her iki tarafa da uzanan bir insan zinciri oluşturulacak 4'üncü eylem saat 10.00’da başlayacak.

Eylemde, Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için 2 yıldır yürütülen müzakerelerde önemli ilerlemeler kaydeden iki lidere, liderlik ve cesaret çağrısı yapılacak.

Barışı beklerken, tüm Kıbrıslıları, birleşik bir ülkede yaşamanın büyüsüne kapılmaya ve bunun keyfine varmaya davet eden “#Unite Cyprus Now”,  kuruluş ve eylem amaçlarını, “Ülkemizin yeniden birleştirilmesine yönelik fırsatın ellerimizden kayıp gitmesine izin vermeyeceğimizi göstermek” şeklinde açıklamıştı.

ledra_-16-1.jpg
 

Bu haber toplam 3802 defa okunmuştur
Etiketler :