1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. UBP’ye “yasa dışı propaganda” müdahalesi
UBP’ye “yasa dışı propaganda” müdahalesi

UBP’ye “yasa dışı propaganda” müdahalesi

Lefkoşa’nın çeşitli yerlerine aslan Ulusal Birlik Partisi’ne ait balon ve bazı bildiriler, yasa dışı propaganda yapıldığı gerekçesi ile toplatıldı. Dün, Lefkoşa sokaklarında İlçe Seçim Kurulu görevlileri, Lefkoşa Türk Belediyesi’nden aldıkları araçlar ile

A+A-

Tanju KONURALP

Ulusal Birlik Partisi’ne ait balon ve bazı bildiriler, yasa dışı propaganda yapıldığı gerekçesi ile toplatıldı. Dün, Lefkoşa sokaklarında İlçe Seçim Kurulu görevlileri, Lefkoşa Türk Belediyesi’nden aldıkları araçlar ile propaganda bölgesi dışında bulunan ve UBP’ye ait olan balonları topladı. İlçe Seçim Kurulu’nun belirlediği propaganda bölgeleri dışında herhangi bir propaganda şeklinin kullanılmasının yasak olduğunu belirten İlçe Seçim Kurulu Başkanı Emine Dizdarlı, mevcut kuralların, eşitliği korumak adına koyulduğunu hatırlattı.
Emine Dizdarlı: “Müdahale ettik”
Seçim dönemi oluşu nedeni ile yetkinin İlçe Seçim Kurulu’nda olduğunu belirten Lefkoşa İlçe Seçim Kurulu Başkanı Emine Dizdarlı, Seçim Halk Oylaması Yasası gereğince propaganda alanlarının dışında propagandada bulunulmasının yasal olmadığını ifade etti. Mevcut bölgelerin de bu bölgeler arasında bulunduğunu açıklayan Dizdarlı, Lefkoşa Türk Belediyesi’nden alınan araçlar ile Lefkoşa İlçe Seçim Kurulu çalışanlarının propaganda araçlarını topladığını dile getirdi. Geçtiğimiz akşam ise yine aynı nedenle gelen şikâyetleri değerlendirdiklerini belirten Dizdarlı, bu kez de bildirilerin İlçe Seçim kurulu tarafından toplatıldığını açıkladı.

Bu haber toplam 1500 defa okunmuştur