1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. UBP'li "muhalifler"den açıklama
UBPli muhaliflerden açıklama

UBP'li "muhalifler"den açıklama

"Herhangi bir partiye katılma kararımız yoktur. Bir parti de kurmuş değiliz".

A+A-

Hükümete karşı güvensizlik önergesinin altına imza koyan 8 UBP’li vekil ortak açıklama yaptı.
Açıklamanın tam metni şöyle:

Biz siyasilerin en başta gelen görevi halka hizmettir.
Siyaset Kurumu halka hizmet yolunda bir araçtır.
Siyasi partiler siyaset kurumu içindeki en temel öğeler olarak siyasetçilerin halka hizmet etmesini sağlarlar.
Bizler çok uzun bir süredir partimize, Ulusal Birlik Partisi’ne oy veren çok geniş bir kesimin sesine kulak vererek ülke ve parti idaresinde yanlışlar yapıldığını söylüyor bunun önüne geçilmesi için partimiz içinde ve parlamentoda üzerlerimize düşenleri yapma gayreti içinde bulunuyoruz.
UBP Kurultay sürecinde yaşananlar ortadadır. Kurultay sürecinde yaşananları yok sayarak bir yere varmaya çalışmak gerçekçilik olamaz, bu yaklaşım ülkeye ve partiye bir yarar sağlamaz. Bizler yaşanan süreci değerlendirerek UBP Genel Başkanı ve Başbakan’a Ulusal Birlik Partisi’nin parti içi birlik ve bütünlüğünün sağlanması adına gerekli adımların atılması konusunda tüm uyarıları defalarca yapmış olmamıza rağmen bu uyarıların karşılığını hiçbir zaman göremedik.
İyi niyetli tüm çabalarımız partisel çıkarlar göz ardı edilerek tamamen kişisel siyasi çıkarlara heba edilmiştir.
Genel Başkan, partideki sorunlara çözüm üretmek yerine her zaman oyalayarak kendisine kurultayda destek vermeyen arkadaşlarımızı sindirmek ve dışlamak yolunu seçmiştir.
Her görüşmede kapalı kapılar ardında bizlere verilen uzlaşı sözleri, bir gün sonra yine Genel Başkan tarafından yapılan bir basın açıklaması ile berhava edilmiştir.
UBP içinde yaşanan bu gelişmelere ek olarak işçimizin, çiftçimizin, hayvancımızın, memurumuzun, iş insanlarımızın, sanayicimizin ve onları temsil eden sendikalarımızın, diğer sivil toplum kuruluşlarımızın  Küçük hükümetine yönelik istifa ve erken seçim istemleri de ortadadır.
Tüm bunları değerlendiren bizler Küçük hükümetine güvensizlik önergesi verilmesini destekleme kararı almış bulunuyoruz.
Bu tavrımız UBP’ye yönelik değildir. Bu tavrımız Sayın Küçük’ün UBP ve ülkeyi yönetme şekline bir tepkidir. Bizler UBP içinde kalma ve siyaset yapma kararlılığındayız ve UBP’ye bağlıyız.
Kimseden telkin alarak bu yola çıkmadık.
Sadece ve sadece Ulusal Birlik Partisi’ne oy verenlerin çok geniş kesimine, halka kulak vererek hareket ettik, ediyoruz ve edeceğiz.
Herhangi bir partiye katılma kararımız yoktur.
Bir parti de kurmuş değiliz.
Daha önce de ifade ettiğimiz üzere sonuna kadar Ulusal Birlik Partisi’nin içinde kalacağız...
Ulusal Birlik Partisi’nin sevginin, saygının hakim olduğu, ülkemiz sorunlarına çare üreten, şeffaf, hesap soran, hesap veren gerçekten güçlü bir parti olmasını savunuyoruz.
Bundan sonra ne olacağını birlikte izleyeceğiz ve ne olacağına halkımızla, Ulusal Birlik Partisi tabanı ile karar vereceğiz.
Takdir yüce halkımız ve sevgili UBP’lilerindir.
Parti içinde olanları yaşıyoruz, izliyoruz.
Güçlüyüz, çünkü haklıyız.
Güçlüyüz çünkü UBP’ye oy verenlerin çok geniş bir kesimi ile halkımızın büyük bölümünün bu yaptığımızı desteklediğini biliyoruz.
Bundan sonra ne olacağını birlikte görecek, yaşayacak ve karar vereceğiz.
Bizim hedefimiz Ulusal Birlik Partisi’ni iktidardan indirmek değildir.
Bizim hedefimiz Ulusal Birlik Partisi’nin oylarının yüzde 44’ten yüzde 26’ya inmesine neden olan Küçük’e ve Küçük’ün sergilediği  yönetim anlayışına  son vermektir.
Bizim hedefimiz çiftçinin, tüccarın, sanayicinin, çalışanın istifa çağrısında bulunduğu, tutarsız, bir dediği diğerini tutmayan, yanlış icraatlar yapan  İrsen Küçük’ün Başbakanlığı’na son vermektir.
Kimse bize, “ İrsen bey madem ki Genel Başkan seçildi ona boyun eğeceksiniz” demesin... Sayın Küçük’ün nasıl seçildiği ortadadır ve Sayın İrsen Küçük bizim UBP içindeki varlığımıza tahammül göstermeyerek yaşananların başlıca sorumlusudur.
Bizler, yeni bir siyaset anlayışının ülkeye yerleşmesini istiyoruz.
Anayasal değişiklikler yapılmalı.
Seçim ve Halk Oylaması Yasası değişmeli.
Siyasal Partiler Yasası değişmeli.
Meclis İç Tüzüğü yeni bir düzenlemeye tabi tutulmalı.
Üçlü kararname kapsamı daraltılmalı.
Ekonomide hızlı kalkınmaya yol açacak adımlar atılmalı.
Halkımızın bizlerden beklediği budur ve biz bunun için varız.

Bu haber toplam 1507 defa okunmuştur