1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. UBP’deki iç krizde yeni iddia
UBP’deki iç krizde yeni iddia

UBP’deki iç krizde yeni iddia

Güvensizlik önergesi ile hükümeti düşürmenin de tartışmaya açıldığı iddia edilirken, gözler muhaliflerin yeni yol haritasına çevrildi

A+A-

 

'HÜKÜMETİ DÜŞÜRELİM'


Ulusal Birlik Partisi (UBP) içindeki iç krizde yeni bir aşamaya girildi.  Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun desteklediği, başını Ahmet Kaşif’in çektiği 10 kişilik vekil grubunun katıldığı muhalif kanadın partide “eşit güç paylaşımı” talebine Küçük yönetiminin kayıtsız kalması olası yeni senaryoları gündeme getirdi.Güvensizlik önergesi ile hükümeti düşürmenin de tartışmaya açıldığı iddia edilirken, gözler muhaliflerin yeni yol haritasına çevrildi

Muhalifler arasında konuşulanlar arasına, toplu olarak istifa, ya da hükümetin düşürülmesinin ardından DP’ye geçiş de gündeme geldi. Kimileri bu konuya soğuk bakarken kimileri ise tek kurtuluşlarının bu olduğuna inanıyor.

Diğer yandan olası senaryolar arasında hükümetin düşürülmesinin ardından 2014’te yapılacak genel seçime kadar “seçim hükümeti” kurulması da yer alıyor.


TV’de ne dediler?

UBP’li muhalif vekillerden Hasan Taçoy : Muhalefet bir güvensizlik önergesi versin arkadaşlarımla ben bu oylamada olumlu oy kullanacağız. (GENÇ TV)

Muhaliflerin önde gelenlerinden İş insanı Özdemir Tokel: Doğa boşluk tanımaz UBP bu şekilde devam ederse halk yeni UBP’sini yaratır yoluna devam eder. Artık halkın ahlaksız vizyonsuz ve genel başkana korkakça itaat eden siyaset anlayışına karşı topyekün bir mücadeleye başlama zamanıdır. (SİM TV)

Muhalif vekillerden Türkay Tokel: Cumartesi uzlaşı kapıları kapatılmakla kalmadı adeta bize bu partiden çekin gidin mesajı verildi... Gereğini yapacağız. (KIBRIS TV)

Mert Özdağ’ın haberi bugün gazeteniz YENİDÜZEN ve YENİDÜZEN e gazetede

 

Bu haber toplam 1822 defa okunmuştur