1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. UBP’de gerginlik
UBP’de gerginlik

UBP’de gerginlik

"Parti Tüzüğü’ne göre ‘gereği yapılacak’ deniyor, eğer Başkan İrsen Küçük partiden ihracımızı isteyecekse “Buyurunuz, bunu yapınız” diyoruz"

A+A-


RESTE REST!

MUHALİFLER TOPLANDI… UBP Genel Başkanı, Başbakan İrsen Küçük’ün UBP’nin ‘muhalif milletvekilleri’ne yönelik açıklamalarının ardından, 10 muhalif milletvekili dün toplandı, resti gördü

İŞTE KARARLAR

1- MECLİS’E GİRMİYORUZ: Parti içerisinde GENEL SEKRETERLİK’ten başlayarak ‘ortak güç paylaşımı’ olmazsa, MECLİS’e ve KOMİTELERE girmiyoruz.

2- ERKEN SEÇİM’E VARIZ: ‘Erken Seçim’e varız; ya Başbakan ‘erken seçim’ kararını açıklar ya da muhalefetin erken seçim önerisine ‘evet’ demeye hazırız

3- İHRAÇ ET!.. Parti Tüzüğü’ne göre ‘gereği yapılacak’ deniyor, eğer Başkan İrsen Küçük partiden ihracımızı isteyecekse “Buyurunuz, bunu yapınız” diyoruz

BİRLİKTE HAREKET EDECEKLER… Seçilmiş milletvekilleri olduklarını, parti tabanının ve kamuoyunun beklentileri doğrultusunda bir hareket içinde olduklarını ifade eden Ahmet Kaşif, “Bize inanan ve güvenenlerle birlikte hareket edeceğiz” şeklinde konuştu.

PARTİDE “ORTAK PAYLAŞIM”… UBP’nin muhalif 10 ismi parti yönetimi ve kabinede ‘ortak paylaşım’ için diretiyor. Birlikte hareketle yollarına devam etme kararı aldıkları öğrenilen milletvekilleri, ya tavırlarına yanıt alacak, ya da erken seçimi zorlayacak.

BUGÜN PEŞ PEŞE TOPLANTILAR… Bu arada bugün Başbakan Küçük’ün muhalifleri saat 09:30’da toplantıya çağırdı. Bu toplantının ardından da UBP genel yönetim kurulu ile parti meclisini toplayacağı belirtildi. GYK’nın 11:00’de, PM’nin ise 12:00’de toplanacağı bildirildi.

Meltem Sonay’ın haberi bugün YENİDÜZEN’de

Bu haber toplam 1747 defa okunmuştur