1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. UBP toplandı
UBP toplandı

UBP toplandı

Kurultay ve Lefkoşa Türk Belediyesi seçimindeki kaybın ardından ‘Kucaklaşma sıkıntısı’ yaşayan Ulusal Birlik Partisi, Genel Başkan İrsen Küçük, Bakanlar ve Milletvekillerinin hemen tümünün katıldığı bir Meclis Grubu toplantısı yaptı.

A+A-

UBP toplandı, Lefkoşa Belediyesi seçimini değerlendirdi:
'Böyle giderse seçimde 20 milletvekili bile çıkmaz'

Toplantının ardından milletvekilleri konuşmaktan kaçınırken, Başbakan UBP Başkanı İrsen Küçük de basının sorularını yanıtlamadan kaçarcasına Meclis’ten ayrıldı. ‘Her şey güzel’ tablosu çizmeye çalışan UBP’liler, kendi aralarında ‘böyle gitmez’ konuşmaları yaptı.

Meltem SONAY

Kurultay ve Lefkoşa Türk Belediyesi seçimindeki kaybın ardından ‘Kucaklaşma sıkıntısı’ yaşayan Ulusal Birlik Partisi, Genel Başkan İrsen Küçük, Bakanlar ve Milletvekillerinin hemen tümünün katıldığı bir Meclis Grubu toplantısı yaptı.
Cumhuriyet Meclisi’nde dün saat 11:00 sıralarında başlayan grup toplantısı, yaklaşık iki saat sürdü.
Ne Genel Başkan İrsen Küçük, ne de milletvekilleri toplantının gündemi ile ilgili bilgi verdi.

Konuşmaktan kaçındılar…
‘Muhalif milletvekillerinin talebi’ üzerine gerçekleştirildiği ileri sürülen toplantının ardından Genel Başkan, Başbakan İrsen Küçük basına açıklama yapmadan, korumalarının arasında hızla Meclis’ten ayrılırken, UBP’li Bakan ve Milletvekilleri de konuşmaktan kaçındı.

‘Yeni kabine’ iddiası
Toplantıyı muhalif vekillerin talebi üzerine yapıldığı ve yeni kabine dahil birçok konunun gündeme geleceği ileri sürülürken, bazı UBP’li milletvekillerinin toplantının ardından ‘beklemedeyiz’ ifadesi de iddiaları kuvvetlendirdi.

‘Böyle giderse 20 bile çıkmaz’
Toplantının ardından ‘her şey güzel’ tablosu çizmeye çalışan UBP’liler, kendi aralarında ‘böyle gitmez’ konuşmaları yaptı.
Toplantı bitse de bazı bakan ve milletvekilleri grup grup kendi aralarında toplantı değerlendirmesi yaptı. Bazı milletvekillerinin ‘Böyle giderse seçimde 20 milletvekili bile çıkmaz’ dediği işitildi.

Tancer: “Başbakan not etti…”
Basında parti içinde ‘bazı milletvekilleri’nin dışlandığına ilişkin açıklamalarda bulunan ve ‘huzursuzluğunu’ dile getiren UBP Girne Milletvekili Dr. Mehmet Tancer, toplantının çok güzel geçtiğini ifade ederken, sıkıntılarını Başbakan’a aktardıklarını da belirtti.
“Sıkıntıları aktardık, umut ederim hepsi aşılacak” diyen Tancer, toplantıda her türlü sıkıntının, ülke ve parti içi sıkıntıların konuşulduğunu ve gelecek hafta tekrarlanacağını ifade etti.

“UBP kampa girecek”
Başbakan’ın tüm söylenilenleri not ettiğini söyleyen Tancer, “Başbakan not etti, tüm konuları tartışacağımızı söyledi” şeklinde konuştu. Mehmet Tancer UBP’nin tüm milletvekillerinin katılacağı bir ‘Kamp çalışması’ yapacağını da ifade ederken, ‘UBP’e kampa girecek’ dedi.

Kaşif: “İnsanlar kucaklaşarak anlaşır”
Toplantıdan çıkışta oldukça keyifli olduğu gözlemlenen UBP Milletvekili Dr. Ahmet Kaşif, toplantının da ‘Çok güzel’ geçtiğini söyledi.
‘Kucaklaşma sıkıntısına’ ilişkin açıklamaları ve toplantıda bunun gündem olup olmadığı soruları üzerinde de ‘Kucaklaşacağız tabi… İnsanlar kucaklaşarak anlaşır” yanıtı veren Kaşif, toplantınınsa rutin Meclis Grubu toplantılarından biri olduğunu ifade etti.
“Her siyasal partinin sıkıntıları vardır, olur” diyen Kaşif, toplantılarında bunları aşmak için düzenlendiğini belirtirken, “Umarım daha da sık olacak bundan sonra” şeklinde konuştu.

Özcafer: “Asayişi sağlayacak olan Başbakan’dır, yoksa siyaset çirkinleşir”
Dünkü toplantının grup içerisinde her zaman yapılan toplantılardan bir tanesi olduğunu ifade eden UBP Mağusa Milletvekili Afet Özcafer, partinin iki kurultay geçirdiğini ve yeniden birlikte, düzgün çalışmaya başlaması gerektiğini kaydetti.
Her toplantıda ‘Kabine değişikliği’ iddialarının yapıldığına işaret eden Özcafer, bunun tartışılması gereken en son şey olduğu görüşünü belirtti. Yapılması gerekenin, partililerin, toplumun istedikleri doğrultusunda, hizmet için çalışmak olduğunu kaydeden Özcafer, ciddi adına üzerine gidilmesi gereken icraatlar ve yasalar olduğunu ifade etti.

“Görev talep edilmez, verilir. Kimse böyle bir talepte bulunmadı”
Kabine değişikliğinin Genel Başkanı’nın takdiri olduğunu da kaydeden Afet Özcafer, “Gerekiyorsa Genel Başkan’ın adım atmasını ve açıklama yapmasını biz de bekleriz. Görev talep edilmez, verilir. Hiçbir milletvekili de böyle bir talepte bulunmadı, zaten böyle bir talep etik değildir” şeklinde konuştu.
Her milletvekilinin ‘Bakanlık’ yapabilecek düzeyde olduğunu ifade eden Özcafer, “Şimdi o yapar, sonra diğeri… Asayişi sağlayacak olan Başbakan’dır, yoksa siyaset çirkinleşir” şeklinde konuştu.

***

NE DEDİLER? NE DEDİLER? NE DEDİLER? NE DEDİLER?

Dürüst: “Sıkıntılar var aşılacak”

UBP’li milletvekillerinin konuşmaktan kaçındığı toplantı sonrasında, UBP Güzelyurt Milletvekili, ‘Muhalif grup’ üyelerinden Kemal Dürüst de soruları yanıtsız bırakanlardandı.
Kemal Dürüst, ‘Toplantı iyi geçti, sıkıntılar var aşılacak, her şey daha da güzel olacak” demekle yetindi.

Töre: “Başbakan’ın hareketlenmesini bekliyoruz”

UBP’nin bir diğer ‘Muhalif’ ismi Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre de konuşmaktan kaçınırken, sadece toplantının iyi geçtiğini ifade etti.
“Bekliyoruz” diyen Zorlu Töre, ‘Neyi bekliyorsunuz’ sorusuna ise “Başbakan’ın hareketlenmesini” yanıtını verdi.

Ertuğruloğlu: “Bir toplantıyla olmaz”

‘Yeni kabine’ iddialarında adı geçen, Kurultay sürecinde İrsen Küçük’e destek veren isimlerden Tahsin Ertuğruloğlu da toplantının ‘çok güzel’ geçtiğini söyleyen isimlerdendi.
Ertuğruloğlu, ‘Bir toplantıyla bir şey olmaz’ derken, UBP’de toplantı trafiğine başlanacağı sinyallerini de verdi.

Serdaroğlu: “İlettik...”

Parti içindeki ‘rahatsızlığı’ sık sık dile getiren isimlerden Dr. Ergün Serdaroğlu da dünkü toplantı ardından konuşmamayı tercih edenlerdendi.
Serdaroğlu basının soruları karşısında ayak üstü ‘Sıkıntıları ilettik’ demekle yetindi.

Bu haber toplam 1909 defa okunmuştur