1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu
UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu

UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu

Ulusal Birlik Partisi yeni Genel Sekreterini belirledi. Oğuzhan Hasipoğlu 65 oyla Genel Sekreter seçildi.

A+A-

Ulusal Birlik Partisi yeni Genel Sekreterini belirledi. Oğuzhan Hasipoğlu 65 oyla Genel Sekreter seçildi. 

Oğuzhan Hasipoğlu, seçim sonucunun ardından herkese teşekkür etti, "UBP kazandı kazanmaya devam edecek. Çok demokratik bir seçim oldu" dedi.

65 oy Hasipoğlu, 49 oy Berova aldı.

Oylama sonrasında Hasipoğlu partililerle kucaklaştı, tebrik kabul etti.

Oy verme işlemi 11.45 sıralarında başlamıştı. 13.25 sularında sandık kapandı, oy sayımı kısa sürede tamamlandı, 114 kişinin oy kullandğı ifade edildi. 

UBP Parti Meclisi  genel sekreteri  belirlemek üzere Lefkoşa Elysium Park’ta UBP Genel Başkanı, Başbakan Ersan Saner başkanlığında toplanmıştı.  

UBP Genel Sekreterliği için UBP Girne milletvekili Özdemir Berova ile UBP Mağusa milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu yarıştı.

UBP Genel Başkanı Başbakan Ersan Saner,  yaptığı açılış konuşmasında, iki adayın da dinamik, tecrübeli ve deneyimli olduğuna işaret ederek, parti meclisi üyelerinin seçim yaparken zorlanacağını bildiğini ama takdirin artık parti meclisi üyelerinde olduğunu söylemişti. 

Saner, iki adayın tecrübesi, deneyimi, dinamizminin ortada olduğunu ifade ederek, seçimden UBP’nin kazançlı çıkacağını kaydetti ve başarılar diledi. Saner, “Ortaya çıkacak sonuç partimiz ve ülkemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. Saner,  konuşmasının  ardından  iki adaya da söz verdi.

İlk sözü alan Özdemir Berova, yeni genel sekreterin ülkenin zor bir süreçten geçtiği dönemde seçileceğini işaret ederek, Başbakan’a bu zor dönemde ellerinden gelen desteği vereceklerini kaydetti. Berova, günün sonunda UBP’nin kazanacağını belirterek, “Partimize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi. 

Oğuzhan Hasipoğlu da, UBP üyelerinin iradesi ile bu makamın doldurulacağını ve parti içi iletişim iş birliği konusunda gene başkana yardımcı olacak bir genel sekreter seçileceğini ifade ederek, bu zor dönemde ateşten gömlek giyen UBP’yi güzel günlere taşıyacaklarını vurguladı.

Oy verme işlemi ilçelere göre belirlenmiş saat dilimlerinde yapılacak. Covid-19 salgını ile mücadele ve korunma çabaları çerçevesinde gerekli tüm önlemlerin alındığı seçimde, UBP Parti Meclisi üyeleri oylama kabini ile oy pusulasının atılacağı sandık bölümüne sıra ve belirli zaman aralığında gereken hijyen koşullarının sağlanması suretiyle alınacak.

Oylamanın tamamlanmasının ardından oy sayımına geçilecek ve sonuç açıklanacak.

YENİDÜZEN İZLİYOR

13.10  Sandık kapanıyor, 111 kişi oy kullandı
Oy sayımına geçmesine dakikalar kaldı. UBP’deki oy verme işleminin saat 13.20 sularında son bulması bekleniyor. Saat 13.00 itibariyle 111 kişinin oy kullandığı öğrenildi.

13.25 Sandık kapandı, oy sayımı başlıyor, 114 kişi oy kullandı
Ulusal Birlik Partisi (UBP) genel sekreterlik seçiminde oy verme işlemi sona erdi. Oy sayımına başlanıyor. Saat 13.25’e dek toplam 114 kişinin oy kullandığı öğrenildi.

13.35 Hasipoğlu: "UBP kazandı"
Oğuzhan Hasipoğlu, seçim sonucunun ardından herkese teşekkür etti, "UBP kazandı kazanmaya devam edecek. Çok demokratik bir seçim oldu" dedi.

hasip-2.jpg

u1-036.jpg

u2-029.jpg

u3-013.jpg

u6-001.jpg

Fotoğraflar: Fehime Alasya

Bu haber toplam 2670 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler