1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. UBP KURULTAYI’NDAN NOTLAR
UBP KURULTAYI’NDAN NOTLAR

UBP KURULTAYI’NDAN NOTLAR

Tasnif işlemleri yapılırken başkan adayı temsilcileri Ersin Tatar’ın önde olduğunu, Hüseyin Özgürgün’ün de onu takip ettiği öğrenildi.

A+A-


Didem Menteş

 

KATILIM YÜKSEKTİ… Atatürk Spor Salonu’nda yapılan UBP Kurultayı yoğun bir katılımla gerçekleşti. Oy vermeye gelen üyeler uzun kuyruklar oluşturdu. Spor salonu önüne çok sayıda yiyecek ve içecek stantları kuruldu. Bazı manavlarda sebze satışı gerçekleştirdi.

Başkan adaylarının propagandasının yapıldığı çadırlarda kuruldu, konuşmalarından oluşan sesler hoparlörle yayınlandı.  Üyelere, üzerinde adayların fotoğraflarının bulunduğu ücretsiz su da dağıtıldı.

 

SİSTEM ÇÖKTÜ… Saatlerde 9.00’u gösterdiğinde uzun yoldan gelenler oy vermek istedi ancak bilgisayar sisteminde yaşanan sıkı Dün saat 9.00'da başlaması beklenen oy verme işlemi, gecikmeli olarak saat 9.37'de başlayarak 19.00’a kadar sürdü. Bilgisayar sisteminde yaşanan kısa süreli arıza nedeniyle oy verme işlemi geç başladı. Uzun süre manüel ortamda oy verme işlemi yapıldı. Teknolojik anlamda büyük bir zafiyet yaşandığı dikkat çekti.

EROĞLU OYUNU KULLANDI… 3. Cumhurbaşkanı, Ulusal Birlik Partisi Onursal Başkanı Derviş Eroğlu kurultaya gelerek saat 11.30’da oyunu kullandı, “seçimin hayırlı olmasını” diledi. Parti üyelerinin Eroğlu’na yoğun ilgi gösterdiği dikkat çekti.

ELEKTRİKLER KESİLDİ… Oylama esnasında biranda salonunun elektrikler kesildi. Elektrikler gelene kadar oylama işlemine ara verildi. Oyunu kullananlar ise sandıklara pusulalarını atmayı sürdürdü. Teknikerlerin müdahale ettiği elektrikler kesintiden 5 dakika sonra yeniden geldi. Oylama işlemi kaldığı yerden devam etti. Kesintiden dolayı bilgisayar sisteminde kısa süreli sıkıntı yaşandı.

DIŞARIDA OY PUSULASI İDDİASI… Oy verme işlemleri esnasında bazı üyelerin iki kez oy kullandıkları iddia edildi ancak herhangi bir tespitte bulunulamadı. Başkan adayı Sunat Atun dışarıda oy pusulası gezdiği iddia edilerek, divana sözlü  uyarıda bulundu.

Ayrıca; kurultayda elektrik kesintisi nedeniyle bir süre bilgisayar sistemi de  çöktüğü için, manuel sistemde oylama yapıldı. Bu durumla ilgili olarak da başkan adayları güvenlik zafiyeti olduğundan rahatsızlıklarını dile getirdi, divan uyarıldı.

OYLARINI KULLANDILAR… Kurultayda oyunu ilk kullanan başkan adayı Ersin Tatar oldu. Tatar, saat 13.10'da oyunu kullandı. UBP Genel Başkan adayı Hüseyin Özgürgün ise saat 16.30'da oyunu kullandı. Başkan adaylarından Faiz Sucuoğlu da saat 17.45'de oyunu kullandı. Oyunu son kullanan başkan adayı ise Sunat Atun oldu. Atun 18.00'de oyunu kullandı.

GERGİNLİK... YSK listelerine göre üye olmayan kişilerin oy vermek için kurultaya gelmesi ve oy kullanmak istemesi kısa süreli gerginliğe neden oldu. Bazı üyelerin isimleri de bilgisayarda çıkmazken, YSK listesinde yer aldığı için oy kullanabildi. 14.50'ye kadar 4 bin 500 üyenin oy kullandı.

ÖZGÜRGÜN-ATUN TARAFTARLARI GERDİ... Gerginlik yaşayan grupların Özgürgün ile Atun tarafları arasında olduğu öğrenildi. İki grup arasında zaman zaman gerginlik yaşandı.  

BASINA MÜDAHALE… Oy verme işleminin bitmesine dakikalar kalan salon dolmaya başladı.  Bazı üyeler arasında sözlü tartışma çıktı, sinirler gerildi. Bir üye YENİDÜZEN muhabiri Didem Menteş'in elinden telefonunu çekip alarak, "ne çeken" diyerek görüntü almasını engelledi. Polis ekipleri olaya müdahale etti.

KAPILAR KAPANDI… Saatler 19.00’u gösterdiğinde kapılar kapandı oy verme işlemi tamamlandı. Divan Başkanı Zorlu Töre, oy verme işleminin tamamlandığını duyurarak, "tüm üyelere hayırlı uğurlu olsun" dedi.  Oy verme işlemi ardından Atatürk Spor Salonu'nun koridorları kart vizitelerle ve atık çöplerle doldu taştı.

7002 OY KULLANILDI… Oy verme işlemi tamamlandıktan sonra ilk önce sandıklarda tasnif işlemi yapıldı. Parti meclisi kutularına karışmış olabilen başkanlık pusulaları birbirinden ayrıldı. Tasnif işleminden sonra oy sayımına geçildi. Bu esnada kurultayda 7002 oy kullanıldığı bildirildi.

2015’TE ÖZGÜRGÜN İLE TATAR YARIŞMIŞTI… Tasnif işlemleri yapılırken başkan adayı temsilcileri Ersin Tatar’ın önde olduğunu, Hüseyin Özgürgün’ün de onu takip ettiği öğrenildi. Ersin Tatar’ın önde olduğu bilgisi üzerine taraftarları salonda bayrak hazırlığı yaptı. Hatırlanacağı üzere 2015’deki başkanlık seçiminin ilk turunda 6 bin 135 üye oy kullanmıştı. Oyların 2 bin 772’sini Özgürgün alırken Tatar da bin 437 oy almıştı. Seçim ikinci tura kalmış bu sefer 6 bin 256 kişi oy kullanmıştı. İkinci turda Ersin Tatar 2 bin 716 oy alırken, Özgürgün ise 3 bin 540 oy ile genel başkan seçilmişti.

ubp-kurultay-1.jpg

YSK listelerine göre üye olmayan kişilerin oy vermek için kurultaya gelmesi ve oy kullanmak istemesi kısa süreli gerginliğe neden oldu

ubp-kurultay-2.jpg

Bazı üyeler arasında sözlü tartışma çıktı, sinirler gerildi. Polis üyelere müdahale etti

ubo-kurultay-4.jpg

UBP Kurultay’ına yoğun katılım oldu

ubp-kurultay-5.jpg

Başkan adayları divana “güvenlik zafiyeti” olduğu konusunda uyarıda bulundu

ubp-kurultay-6.jpg

Oylama esnasında biranda salonunun elektrikler kesildi

ubp8.jpg

Oy verme işlemi ardından Atatürk Spor Salonu'nun koridorları kart vizitelerle ve atık çöplerle doldu taştı.

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 2790 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler