1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "UBP kendi içindeki sıkıntıları bile çözmekten aciz"
UBP kendi içindeki sıkıntıları bile çözmekten aciz

"UBP kendi içindeki sıkıntıları bile çözmekten aciz"

Özyiğit, hükümet eliyle Türkiye’deki İmam Hatip Liselerine yönlendirme yapıldığını da söyleyerek, eleştiride bulundu.

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, “Ulusal Birlik Partisi (UBP) hükümetinin AK Parti onayıyla Vakıflar İdaresi müdürlüğüne dıştan birini atamaya çalıştığını” ifade ederek, bu durumu eleştirdi.

TDP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Özyiğit, hükümetin atama yapmaktan “aciz duruma geldiğini” dile getirdi.

Özyiğit, “Kıbrıs Türkü’nün, Dr. Küçük önderliğinde İngiliz Sömürge Yönetimi’ne karşı verdiği mücadele sonucu geri aldığı Vakıflar İdaresi’nin başına, sanki bu ülkede atanacak kişi kalmamış gibi, AKP’nin onayıyla dışarıdan biri atanmaya çalışılıyor” dedi.

Ülkede bazı yerlere atanabilmek için AKP’nin onayının şart olduğunu ifade eden Özyiğit, “Tıpkı bir zamanlar bazı kişilerin atamaları, TC asker-sivil bürokrasisine takıldığı gibi, şimdi de AKP onayına takılabilmektedir” diye konuştu.

Özyiğit, hükümet eliyle Türkiye’deki İmam Hatip Liselerine yönlendirme yapıldığını da söyleyerek, eleştiride bulundu.

UBP hükümetinin kendi içindeki sıkıntıları bile çözemediğini savunan Özyiğit, ülkedeki sorunları çözmelerini beklememek gerektiğini ifade etti.

Özyiğit, “Hükümetin biran önce görevden uzaklaştırılması gerekmektedir. Bunun için de her örgüt, her birey üzerine düşeni yapmak için ayağa kalkmalıdır” dedi.

(tak)

Bu haber toplam 1143 defa okunmuştur