1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. UBP eğitim sistemini bitiriyor!
UBP eğitim sistemini bitiriyor!

UBP eğitim sistemini bitiriyor!

Türkiye ile karşılıklı olarak müfredatların uyumlu hale getirilmesinin ne anlama geldiğini soran Çağlar, UBP Hükümetini eğitimi bitirmekle suçladı.

A+A-

CTP-BG Eğitim Komitesi Başkanı ve milletvekili Prof. Dr. Mehmet Çağlar, Eğitim Bakanı’na bazı sorular sordu.
Türkiye ile karşılıklı olarak müfredatların uyumlu hale getirilmesinin ne anlama geldiğini soran Çağlar, UBP
Hükümetini eğitimi bitirmekle suçladı.

Çağlar’ın açıklamasının tam metni şöyle:


UBP hükümetinin eğitim sistemine verdiği zarar derinleşiyor… UBP anlayışı, Kıbrıs Türk Eğitim Sistemi’ni bitiriyor…  Ne yazık ki Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın vizyonsuzluğu büyük bir iş bilmezliğe dönüştü. Bu iş bilmezlik eğitim sistemimizi yok olma noktasına doğru sürüklemektedir.

Tutarsız, amaçsız ve sadece popülizm içeren uygulamalar birbiri ile çelişmekte, eğitim sistemimize büyük zarar vermektedir. Tutarsızlık ve iş bilmezlik, TC Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın ülkemize yaptığı ziyarette bir kez daha kendini göstermiştir. Birçok basın organında da yer aldığı gibi Nabi Avcı, ziyareti sırasındaki demeçlerinde; “karşılıklı olarak müfredatların uyumlu hale getirilmesi konusunda başlatılan çalışmaların sürdürüleceğini” ifade etmiştir. Sn. Beşir Atalay ise “Hala Sultan TOBB İlahiyat Koleji’ projesinin tamamlanması ile ilgili olarak 24 Ocak tarihinde Ankara’da yapılan protokol imza töreninde; “KKTC’de dini eğitime ihtiyaç olduğu, dini eğitimin eksik kalmaması gerektiğine” işaret ederek “imzalanan protokolle bu ihtiyacın tamamlanmış olacağını” vurgulamıştır.
Bir yandan “KKTC - Temel Eğitim Program Geliştirme Projesi” ortaya atmak, diğer yandan da dinsel eğitim uygulamaları başlatmanın yanı sıra müfredatların Türkiye ile uyumlaştırılması çalışması yürütmek tam bir tutarsızlık örneğidir. Bu iki çalışmadan hangisi gerçek niyettir? Ne amaçlamaktadır?

Şubat ayında gerçekleştirilen “Temel Eğitim Program Geliştirme Çalıştayı”nda kurumsal katılımcılığa önem verilmemiş, farklı görüş ve bakış açılarının ortaya çıkması adına, çok daha geniş ve çeşitli kesimlerden kurum ve öğretmenin katılımı sağlanamamıştır.  Aradan iki ay geçmesine karşın Çalıştay Sonuç Bildirgesi yayınlanmamış, proje içeriği ile ilgili kamuoyu bilgilendirilmemiştir. Yanı sıra CTP-BG döneminde hazırlanan 83 adet kitap ile programlar dikkate alınmamıştır.

Kıbrıs Türk Toplumu’na, “karşılıklı olarak müfredatların uyumlu hale getirilmesinin” ne anlama geldiğinin açıklanmasını gerekmektedir. CTP-BG, “bu konuda başlatılan çalışmaların neler olduğu? Nasıl bir uyumlaştırılmadan söz edildiği? Müfredatların hangi anlayış ve içerikle uyumlaştırılacağı?” sorularının, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan tarafından ivedilikle yanıtlanmasını beklemektedir.

Bu haber toplam 1503 defa okunmuştur