1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Türkiye’den ‘ihalesiz’ yakıt geldi
Türkiye’den ‘ihalesiz’ yakıt geldi

Türkiye’den ‘ihalesiz’ yakıt geldi

Elektrik üretimini durma noktasına getiren sürecin ardından bugün adaya ihalesiz yakıt geldi.

A+A-

Elektrik üretimini durma noktasına getiren sürecin ardından bugün adaya ihalesiz yakıt geldi.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun ilk kez ihalesiz ve menşei bilinmeyen yakıtı adaya getirdiği konuşuluyor.

40 kara tankeri ile Türkiye’den gelen yakıt Girne Turizm Limanı’na ulaştı.

TPIC’den direkt alınan 40 tanker yakıt, saat 16.00 sıralarında Deep Karpaz isimli Akgünler Denizcilik’e ait gemi ile Girne Limanı’ndan ülkeye giriş yaptı, yarın da Mağusa Limanı’ndan yakıt nakliyesinin sürmesi bekleniyor.

Arıklı’dan Türkiye’ye teşekkür

Ekonomi Bakanı Erhan Arıklı, Merkezi İhale Komisyonu ve Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun devre dışı kaldığı yakıt operasyonu sonrasında Türkiye’ye teşekkür etti.

Arıklı, “Teknecik akaryakıtsız kalacak, ülke karanlığa gömülecek, Hükümet istifa etmek zorunda kalacak” diye bazı kesimlerin ellerini ovuşturduklarını iddia ederek, ülkenin büyük bir kampanya ile karanlığa sürüklendiğini söyledi.

Arıklı’ya göre TPİC in bulduğu gemi ilginç bir şekilde Kıbrısa akaryakıt taşımaktan vaz geçmişti. Diğer gemi ise akaryakıtın bulunduğu Dörtyola 5 günlük uzaklıkta idi.

Geminin akaryakıt yükleyip Kıbrıs’a varması en 8 gün isterdi. Oysa Teknecikteki akaryakıt ancak 5 gün yetebilecekti.

Hesap kitap tamamdı. Büyük bir kampanya ile ülkenin adım adım karanlığa sürüklendiğini, Rumlardan elektrik alınacağını falan manşet yaptırdılar.

Unuttukları bir şey vardı. Karşılarında en az onlar kadar zeki bir ekip bulunuyordu.

Sayın Başbakanın başkanlığında bir toplantı yapıldı. İhtiyaç belirlendi. Gemi gelinceye kadar geçecek 10 günlük süre içinde gereken akaryakıtın bir kısmı AKSA dan bir kısmı ise Türkiyeden karşılanacaktı.

“Türkiye Cumhuriyeti Enerji Bakanlığı ile temas kurularak” sorun aşıldı. Arıklı yaşananları şöyle özetledi:

“Bakan Yardımcısı Alpaslan Bayraktar, eski TPİC Genel Müdürü idi. Halihazırda da TPİC dahil Enerji Bakanlığının alt kuruluşlarından sorumluydu. Alpaslan Bayraktar Silopide bulunan 80 tankeri Dörtyol’a kaydırdı. Mersin’den bir Ro-Ro gemisi ayarlandı. Ve dün akşam tankerlerle ihtiyaç duyulan 1200 ton Akaryakıt ülkeye getirildi. Yarın da 1200 ton Akaryakıt ülkeye getirilecek. Sonrasında her ihtimale karşı 1200 ton daha alınıp iş sağlama bağlanacaktı. Bu arada AKSA nın da hakkını vermek lazım. Her ihtimale karşı ordan da akaryakıt taşındı.” Enerjiden sorumlu bakan olumsuzluklarla ilgili de “ihale mafyası” ve “kiralık kalemleri” suçladı.

234888187-1228554920940720-914762263634883416-n.jpg

Bu haber toplam 3859 defa okunmuştur
Etiketler : ,