1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. Tüm atletlere kan testi yapılacak
Tüm atletlere kan testi yapılacak

Tüm atletlere kan testi yapılacak

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF), Güney Kore’nin Daegu kentinde 27 Ağustos’ta başlayacak Dünya Atletizm Şampiyonası’na katılan tüm atletlere doping kontrolü için kan testi yapılacağını açıkladı. Kan testi yapılacak s

A+A-

 

 

Kan testi yapılacak sporcuların arasında Dünya Şampiyonası için Türkiye Milli Takımı kadrosunda yer alan ve 4x100 metrede yarışacak olan Kıbrıslı Türk atlet Meliz Redif de bulunuyor

 

 

YENİDÜZEN Spor Servisi

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF), Güney Kore’nin Daegu kentinde 27 Ağustos’ta başlayacak Dünya Atletizm Şampiyonası’na katılan tüm atletlere doping kontrolü için kan testi yapılacağını açıkladı.

Kan testi yapılacak sporcuların arasında Dünya Şampiyonası Türkiye Milli Takımı’nda yer alan ve 4x100 metrede yarışacak Kıbrıslı Türk Atlet Meliz Redif de bulunuyor. 

 

İDRAR ÖRNEĞİ DE ALINACAK

IAAF’nin açıklamasında, her atletten kan örneği alınmasının yanı sıra müsabakalar sırasında ve müsabakalar dışında idrar örneği de alınacağı belirtildi.
Daegu’da ilk kez yaklaşık 2 bin atletin yarıştığı
bir spor organizasyonunda tüm atletlere aynı dönemde ve aynı koşullarda kan testi yapılacak.
Örnekler, Daegu’da kurulacak Uluslararası Anti-Doping Ajansı (WADA)’na bağlı laboratuvar tarafından incelenecek ve şampiyonadan sonra 2. inceleme için Lozan’a gönderilecek.
Dünya Atletizm Şampiyonası, 27 Ağustos-4 Eylül tarihlerinde Daegu’da yapılacak.

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 750 defa okunmuştur