1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Transfer yasağına 'UG' tepkisi
Transfer yasağına UG tepkisi

Transfer yasağına 'UG' tepkisi

Milletvekili transferlerini engelleyecek düzenlemeler içeren Siyasal Partiler Yasa Önerisi komitede görüşülmeye başlandı, komitenin DP-UG’li üyeleri Ergün Serdaroğlu ve Zorlu Töre’den ‘transfer yasağı’na tepki geldi

A+A-

Meltem SONAY

Anayasa, Cumhuriyet Meclisi İçtüzüğü, Siyasal Partiler Yasası ile Seçim ve Halkoylaması Yasası Değişikliklerini Hazırlamak ve Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici ve Özel Komite, gündemindeki ‘Siyasal Partiler Yasası Önerisi’ni görüşmeye başladı.
Özellikle ‘Milletvekili Transferleri’ni engelleyecek düzenlemeler içeren Yasa Önerisi’nin ilgili maddelerine Komite Üyesi DP-UG Milletvekilleri Zorlu Töre ile Ergün Serdaroğlu’nu karşı çıktığı öğrenildi.

Transfere engel…

Yasa Önerisi’nin yasallaşması halinde; seçildiği partiden istifa eden milletvekili, o dönem bitene kadar bağımsız kalacak, bakan, komite başkanı olamayacak,  yeni bir siyasi parti kurup Hükümet’e giremeyecek.
Milletvekillerinin transferine engel olacak düzenlemelerin yanı sıra, Partilerin mali denetiminin Anayasa Mahkemesi’nce yapılmasına olanak tanıyacak temel değişiklikler de içeren Yasa Önerisi’nin komitedeki görüşmeleri başladı.

Töre: “Milletvekillerinin hür iradesini kısıtlıyor… Bu demokrasi değil”

Siyasal Partiler Yasası’na ilişkin çalışmalarda henüz esas girilmediğini ve sadece bu konuya yanıt vermenin doğru olmayacağını görüşünü belirten Komite Üyesi, DP-UG Milletvekili Zorlu Töre, ‘transfer’ ifadesinin yanlış olduğunu da savundu.
Gelişmiş demokratik sistemlerde ‘Milletvekili partisinden istifa edemez, başka partiye geçemez’ gibi kısıtlamaların olmadığını söyleyen Töre, “Demokrasiyi savunan CTP, demokratik bir şey yapmıyor” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 2385 defa okunmuştur
Etiketler : ,