1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Teknecik’te yakıt bitti, AKSA’dan tankerlerle 2 bin metrik ton yakıt alınıyor
Teknecik’te yakıt bitti, AKSA’dan tankerlerle 2 bin metrik ton yakıt alınıyor

Teknecik’te yakıt bitti, AKSA’dan tankerlerle 2 bin metrik ton yakıt alınıyor

Teknecik Elektrik Santrali’nde yakıt bitti, hükümet “elektrik kesintisi yaşanmaması için” AKSA’dan tanker yoluyla yakıt temin edilmesi kararı üretti.

A+A-

Teknecik Elektrik Santrali’nde yakıt bitti, hükümet “elektrik kesintisi yaşanmaması için” AKSA’dan tanker yoluyla yakıt temin edilmesi kararı üretti.

İhaleleri bir türlü sonuçlanamayan yakıtla ilgili son olarak Türkiye menşeli “TPIC” isimli firmayla anlaşma yapacağını “bir müjde” olarak duyuran hükümet, söz konusu anlaşmayı aradan iki hafta geçmesine karşın imzalayamadı.

Teknecik’teki yakıtın bitmesi nedeniyle, AKSA’nın platts bedeli metrik ton başına 555,98 Dolar ve navlun bedeli metrik ton başına 55 Dolar’lık teklifini kabul eden hükümet, tankerler aracılığıyla santrale 2 bin metrik ton yakıt taşınması yönünde karar üretti.

Resmi Gazete’de yer alan bilgilerde, yakıt taşımacılık işinin, tanker sefer başına KDV hariç 5 bin TL’ye Vedha Enterprises Ltd’e verilmesine karar verildiği belirtildi.

EL-SEN, bugün yaptığı açıklamasında, dün itibariyle Teknecik’teki yakıtın bittiğini duyurmuştu.

313921500-3262476020734164-309012513138757799-n.jpg

 


EL-SEN: Teknecik’te yakıt bitti

Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN), dün itibariyle Teknecik Elektrik Santrali’nde yakıtın bittiğini duyurdu.

Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, hükümetin TPIC ile anlaşma yapıldığı yönünde açıklamalar yapmasına karşın ortada geminin olmadığı ve santraldeki yakıtın bittiği ifade edildi.

 Başkanı Çağlayan Cesurer’in imzasını taşıyan açıklamada, ihtiyaç duyulan yakıtın AKSA aracılığıyla karadan tankerlerle taşındığı ve taşıma işleminin “AKSA’ya olan borcun göstermelik olarak devlet tarafından üstlenilmesine” bağlı olarak yapıldığı ifade edildi.

Taşıma dizel yakıtlar nedeniyle Teknecik’deki makinelerin zarar gördüğü belirtilen açıklamada şu ifadelere ye verildi:

“Dün itibarı ile Teknecik Elektrik Santralinin yakıt kalmamasından dolayı durma tehlikesinde bulunmamaktadır.

Devletlerarası Antlaşma diye TPİC firmasından Arıklı zamanında yapılmaya çalışılmış sonuç alınamamıştır ve değişen hiç bir şey olmamıştır.

Arıklı’nın Bakan Olduğu dönemde Kıb-Tek için Akaryakıt  Sorunu çözülmemiş ısrarla TPİC’ le  devletler arası anlaşma yapmaya çalışılmış ve bir türlü yakıt bağlanamamış, buna müteakip kara tankerleriyle santrallere yakıt taşınmış dizel makineler yakıttan dolayı zarar görmüştür ve yine ayni konu çözülemeyen yakıt sorununu yine ısrarla TPİC firmasına verilmesi hatta bununla kalmayıp bakanlar kurulundan iki defa karar üretilmiştir, sonuç ise ortada gemi veya TPİC yok geminin ne zaman Teknecik Elektrik Santraline geleceği de belli değil.

Sunat Atunun da zamanında 5 senelik alım garantili TPİC den anlaşma imzalamıştı ve Kıb Tek ’e Fuel  Oil gelirken bile sorun yaşamıştı unutmamak gerekmektedir.

Göstermelik olarak AKSA’nın borcunu devletin üslenmesinin sonucunda şimdi ise kara tankerleri (AKSA) ile fuel oil taşınması kararı üretilmiş ve KIB-TEK zarara uğratmaya devam edilmektedir .

KIB-TEK Halkın malıdır ve bu kadar üzerinden rant sağlamanıza asla müsaade etmeyeceğiz bu olanlar ışığında yargı önünde hepiniz hesap vereceksiniz.”

Bu haber toplam 2010 defa okunmuştur
Etiketler : , ,