1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. TEKERLEKLİ SANDALYEYLE MAHKEMEYE!
TEKERLEKLİ SANDALYEYLE MAHKEMEYE!

TEKERLEKLİ SANDALYEYLE MAHKEMEYE!

Mağusa’da 5 Ekim tarihinde "eski sevgilisi" olduğunu söylediği hemşire Halime Çetin’i av tüfeği ile 4 yerinden vurarak öldüren ve ardından intihara teşebbüs eden zanlı Hayrettin Özcömert dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı…

A+A-

Mağusa’da 5 Ekim tarihinde eski sevgilisi olan hemşire Halime Çetin’i 1 gün önce aldığı ve adına kaydettirdiği av tüfeği ile 4 yerinden vurarak öldüren ardından ise ayni av tüfeği ile kendisini vurarak intihara teşebbüs eden zanlı Hayrettin Özcömert, dün teminat duruşması için yine yoğun güvenlik önlemleri altında ambulansla Mağusa Kaza Mahkemesi’ne getirildi. “Taammüden adam öldürme”, “Adam öldürme”, “Kanunsuz ateşli silah tasarrufu”, “Kanunsuz ateşli silah taşıma”, “Kanunsuz ateşli silah kullanma”, “Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu” ve “Kanunsuz patlayıcı madde taşıma” suçlarıyla ilgili olarak tekerlekli sandalye ile yargıç huzuruna çıkarılan zanlı Özcömert’in tedavisini üstlenen Plastik Cerrahı Dr. Adem Ademoğulları, zanlının sağlık durumunu mahkemeye aktardı. Yarasında enfeksiyon olan ve yaklaşık 15 gün boyunca hastanede antibiyotik tedavisi görecek olan zanlı Özcömert, antibiyotik tedavisinin ardından 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilecek.

Ademoğulları: “Kendi başına yaşayacak durumda değil…”

İşlediği cinayetin ardından av tüfeği ile kendisini vurarak intihara teşebbüs eden zanlı Hayrettin Özcömert’in tedavisi üstlenen Plastik Cerrahı Dr. Adem Ademoğulları dün mahkemede İddia Makamı tarafından tanık olarak dinletildi. Zanlının sağlık durumu hakkında mahkemeye bilgi veren Dr. Ademoğulları, zanlının sağlık durumunun geldiği güne göre gayet iyi olduğunu ancak halen enfeksiyonu olduğunu ve nefes almakta problemleri olduğunu açıkladı.

Dr. Ademoğulları, zanlının beslenirken yemek borusunun kullanılmadığını ancak direkt mideden beslendiğini ifade ederek zanlının kendi başına yaşayacak durumda olmadığını belirtti. Zanlının yarasındaki enfeksiyondan dolayı antibiyotik ve serum tedavisi gördüğünü belirten Dr. Ademoğulları, enfeksiyonun ne kadar sürede iyileştirilebileceğinin belli olmadığını çünkü çok kötü bir yaralanma olduğunu ve enfeksiyonun iyileşmesinin tahminen 10-15 gün sürebileceğini açıkladı. Dr. Ademoğulları,  Savcı Serhan Bundak’ın zanlı Özcömert’in cezaevine gitme durumunun olup olmadığını sorması üzerine ise zanlının tedavisinin sadece enfeksiyon için değil, nefes borusunda bulunan tüpün de aspire edilmesi gerektiğini belirtti. Cezaevindeki şartların bunu yapmaya müsait olup olmadığını bilemediklerini ifade eden Dr. Ademoğulları, 10-15 gün sonra antibiyotik tedavisinin bitmesi durumunda cezaevi yönetiminin kendilerine ‘biz aspire ederiz midesinden besleriz’ demesi halinde zanlının cezaevine gidebileceğini söyledi. Dr. Ademoğulları antibiyotik tedavisinden sonra şu anda yapılacak bir tedavi olmadığını ancak iyileşme sürecinin yıllarca süreceğini belirterek, zanlının geçireceği seri plastik operasyonlarla ağız, çene ve burnunun tekrar yapılacağını ve her şeyin yolunda gitmesi halinde ise bu sürenin 3 yılı bulacağını açıkladı.

Zanlı: “Sağlığım iyi değil…”

Zanlı Hayrettin Özcömert, mahkemenin kendisine söz vermesiyle birlikte “Sağlığım iyi değil. Nefes alamıyorum. Burnum yok. Ağızdan beslenemiyorum. Zor bir süreç. Hastanede tedavi olmayı talep ediyorum” şeklinde yazılı beyanda bulundu.

Yargıç: “Hükümsüz tutuklu kalmasına emir veririm…”

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, İddia Makamının, zanlının ileride davalarında hazır bulunabilmesi için 3 ayı geçmemek şartı ile cezaevinde tutuklu kalmasını talep ettiğini,  zanlının ise sağlığının iyi olmadığını belirterek tedavisine devam etmek için hastanede tutuklu kalmasını talep ettiğini anımsattı. Asafoğulları, “Taammüden adam öldürme” ve “Adam öldürme” suçunun Ceza Yasasının en ağır suçu olduğunu ve müebbet hapislik öngörüldüğünü belirtti.  Zanlı aleyhine çok ciddi şahadet ve itham olduğunu belirten Asafoğulları, zanlının çok ciddi bir ceza alacağını göz önünde bulundurarak verilecek tek teminat şartının cezaevi olduğu kanaatine vardığını açıkladı. Asafoğulları, doktorun şahadetini değerlendirdiği zaman zanlının çok ciddi bir tedavi sürecinde olduğunu ve enfeksiyon riskinin olduğunu dikkate aldığını belirterek, zanlının 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi. Asafoğulları, ayrıca zanlının tutukluluk süresi içerisinde sağlık ve tedavi durumunun gerektiği sürece Lefkoşa Dr. Burhan Nabantoğlu Devlet Hastanesi’nde tedavisinin sağlanmasına, bu hususta ise gerekli önlemlerin cezaevi idaresi tarafından alınmasına, zanlının sağlık ve tedavi durumuna ilişkin tedaviyi yürüten doktorun raporları ve onayı ışığında tedavisinin tamamlanmasına kadar hükümsüz tutuklu kalmasına emir verdi.

 

 

 

Bu haber toplam 3572 defa okunmuştur
İlgili Haberler