1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. TDP’den Başbakan Küçük’e eleştiri
TDP’den Başbakan Küçük’e eleştiri

TDP’den Başbakan Küçük’e eleştiri

“Söylemlerle ülkenin gerçekleri örtüşmüyor”

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Ekonomi Komitesi Başkanı Özgün Kutalmış, Maliye Bakanı Ersin Tatar’dan sonra, Başbakan İrsen Küçük’ün de gerçek olmayan rakamlarla ekonomik istikrarın yakalandığını belirttiğini ancak yapılan söylemlerle, ülkenin gerçeklerinin örtüşmediğini savundu.
Kutalmış; “Sayın Ersin Tatar’dan sonra, Sn. İrsen Küçük de uçmaya başladı” dedi.
TDP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, rakam vermeden ihracat ve ithalâtın arttığını belirten Başbakan Küçük’ün, turizm gelirlerindeki düşüşü görmezden geldiğini ileri süren Kutalmış, Başbakan’ın ‘ülkeye gelen turist sayısında artış oldu’ söylemini rakamların yalanladığını iddia etti.
2011 yılında KKTC ihracatının, ithalâtı karşılama oranının yüzde 6.9 olduğuna vurgu yapan Kutalmış, KKTC Ekonomisini uçuracak olan “2013-2015 Sürdürülebilir Ekonomiye Geçiş Programına” göre 2015 yılında ihracatın ithalâtı karşılama oranının yüzde 6.4 olarak hedeflendiğini belirtti ve “ekonomik istikrar ve büyüme bu mudur?” diye sordu.
2011 yılında 120 milyon dolar olarak gerçekleşen KKTC ihracatının, aynı programa göre 2015 yılında 127 milyon dolar olarak hedeflenmesine işaret eden Özgün Kutalmış, “Sayın Başbakan Türkiye’den gelen heyetlerden aferin alabilir, ancak önemli olan KKTC’deki üretici ve ticari kesimlerden aferin almasıdır” dedi.
KKTC’nin, Akdeniz’de benzer yüzölçümü ve nüfusa sahip ada ülkeleri olan Malta ve Güney Kıbrıs’ın, GSMH, ihracatın ithalâtı karşılama oranları ve fert başına düşen gelir gibi ekonomik göstergelere göre mukayese edilemeyecek ölçüde aşağılarda olduğunu ileri süren Kutalmış, “Lâfla gerçekler gizlenemez” dedi. TAK

Bu haber toplam 1240 defa okunmuştur