1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Talat zarar vermiş !
Talat zarar vermiş !

Talat zarar vermiş !

"Ne yazık ki Sayın Talat’ın bizi giderek artan bir dozda uzlaşmazlıkla suçlaması ve demeçlerimizi çarpıtarak tezini güçlendirmeye çalışması Kıbrıs Türk Halkı’nın hak ve çıkarlarını korumak için çeşitli uluslararası nitelikli görüşmeler yapan bizlere zarar

A+A-

 

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının hak ve çıkarlarını koruyan bir antlaşamaya hiç çekinmeden imza koyabileceğini belirtti.
Kıbrıs konusunda taraflar arasında bir anlaşmaya varılması zamanının geldiği, hatta bunda geç kalındığı görüşünde samimi olduğunu söyleyen Eroğlu, “Kıbrıs Davası hepimizin ortak davasıdır ve bu davanın Kıbrıs Türk halkının daha fazla mağdur edilmesini önleyecek şekilde bir an evvel tarafların uzlaşısı ile sonuca bağlanması herkesin başlıca hedefi olmalıdır” dedi.
Cumhurbaşkanı Eroğlu, dün yaptığı açıklamada, 2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın kendisini “uzlaşma istemeyen taraf” olarak gösterme çabalarının gerçekleri yansıtmadığını kaydetti.
Eroğlu, Talat’ın siyasetin içinde kalmaya çalışmasını, hatta gizli gizli seçim çalışması yürütmesini doğal karşılamakla beraber görüşme süreci ve kendisinin tutumu hakkındaki açıklamalarını yanıltıcı bulduğunu kaydetti.

“Zarar vermeye başladı”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu açıklamasında özetle şunları kaydetti:
“Akil adam olarak ülke sorunlarının aşılmasına katkıda bulunmak istediğini,ancak aktif siyasetten uzak duracağını belirterek devletten ofis sağlayan Sayın 2’nci Cumhurbaşkanı Sayın Mehmet Ali Talat’la polemiğe girmek istemiyorum ama söyledikleri o boyuta vardı ki artık bir yanıt vermek şart oldu. Ne yazık ki Sayın Talat’ın bizi giderek artan bir dozda uzlaşmazlıkla suçlaması ve demeçlerimizi çarpıtarak tezini güçlendirmeye çalışması Kıbrıs Türk Halkı’nın hak ve çıkarlarını korumak için çeşitli uluslararası nitelikli görüşmeler yapan bizlere zarar vermeye başlamıştır”
“Antlaşma istediğini, takvime bağlı bir görüşme süreci ile sonuca gitmeye hazır olduğunu” vurguladığı bir demecinin sonunda yer alan “eğer anlaşamıyorsak, bunda anlaşmak da bir anlaşmadır” ifadelerinin, diğer söyledikleri göz ardı edilerek, polemik malzemesi yapıldığını kaydeden Eroğlu, bunu yadırgadığını belirtti. YD

Bu haber toplam 1741 defa okunmuştur