1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Tabipler Odası görev bölümü yaptı
Tabipler Odası görev bölümü yaptı

Tabipler Odası görev bölümü yaptı

Kıbrıs Türk Tabipleri Odası Yönetim Kurulu, görev bölümünü  ve 2018-2020 8. Dönem çalışma programı ve ilkelerini belirledi.

A+A-

Kıbrıs Türk Tabipleri Odası Yönetim Kurulu, görev bölümünü  ve 2018-2020 8. Dönem çalışma programı ve ilkelerini belirledi.

Başkan Dr. Mustafa Taşçıoğlu, As Başkan Dr. Dilek Yazman, Genel Sekreter Dr. Yonca Morris, Mali Sekreter Dr. İdris Deniz, Eğitim  Sorumlusu  Dr. Ömer Diker, Dış İlişkiler ve Basın  Sorumlusu Dr. Ayşe Zeki, Eğitim ve Bilgi  İşlem Sorumlusu  Dr. Ömer Taşargöl     

Kıbrıs Türk Tabipleri Odası 2018-2020 (8. Dönem) çalışma ilkeleri ve programı

  1. Hekim saygınlığının sağlanması için mücadele edilecek  (meslek onuru, etik, deontoloji).
  2. Gerek  hekim –hasta, gerekse de hekim –hekim ilişkilerinin iyileştirilmesi için   “iletişim becerileri’’  konusunda eğitim faaliyeti için girişimlerde bulunmak ve faaliyete geçirmek.
  3. Hekimlerin tabip odasından beklentilerini saptayacak bir anket çalışması yapmak.
  4. Tabipler birliği yönetim kurulu ve Diş Tabipleri Odası yönetim kurulu  ile koordineli ve eş güdümlü faaliyetler gerçekleştirme.
  5. Mesleğimizi ve toplum sağlığını ilgilendiren konularda sivil toplum örgütleri ile paydaş işbirlikleri yapmak.
  6. Sürekli tıp eğitimini (CME) ülkemiz için uygun bir programı Sağlık Bakanlığı ile işbirliği içerisinde planlayıp kurgulayarak hayata geçirmek. Bu amaçla üyelerin tıbbi bilgi, becerilerini geliştirmek için düzenli, hatta periyodik hale gelecek konferans, sempozyum, kurs ve kongreler yapılması için girişimlerde bulunmak.
  7. Uzmanlık derneklerinin kurulması ve onlardan gelecek talepler  doğrultusunda , eğitim faaliyetleri planlamak için klinik şefleri ve hastane başhekimleri ile irtibata geçmek. Bölgesel etkinliklerin öncelikli olması konusunda hassasiyet göstermek.
  8. Çocuk istismarı ve ihmalini önleme yasasının ve çocuk izlem merkezinin  yasalaşarak hayata geçirilmesi için girişimlerde bulunmak.
  9.  Okul kantinlerinde sağlıklı yiyeceklerin satılmasını sağlamak için Kıbrıs Türk Pediatri Kurumu ve Diyetisyenler Birliği ile birlikte Eğitim Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunmak. Okul çevrelerinde çocuklarımızın zararlı alışkanlıklara yatkınlığını artıracak kişi ve kurumlarla mücadele için belediye ve polis teşkilatı ile işbirliği yapmak.
  10. Üyelerin; sürekli tıp eğitimi(CME)ne yönelik bilgi ve becerilerini geliştirmelerine olanak sağlamak adına internet bazlı bilgi sistemleri (Up to Date) için girişimlerde bulunmak.
  11.  Kıbrıs Türk Tabipleri Odasına ait web sitesinin hayata geçirilerek üyelere ait kütük, sicil ve üye bilgilerini içeren dosyalarının digitalizasyonunu sağlayarak üyelerin  Tabipler Birliği ile iletişimini ve kendi bilgilerine ulaşmalarını kolaylaştırmak. Akıllı telefon ve tabletler için ios ve android bazlı cihazlar için  web sitemize bir link ile bağlanacak  uygulamalar yaptırıp üyelerin hizmetine sunmak.

Üyelerin sosyal ilişkilerini güçlendirip geliştirmek için etkinlikler planlamak (bisiklet turları, dağcılık ve yürüyüş kulüpleri ile birlikte etkinlikler gerçekleştirmek, brunch, yemek gibi eğlenceler düzenlemek, talep olursa film etkinlikleri ve şiir, müzik etkinlikleri  hayata geçirmek.)

Bu haber toplam 1656 defa okunmuştur