1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Şüphelinin fotoğrafı yayınlandı
Şüphelinin fotoğrafı yayınlandı

Şüphelinin fotoğrafı yayınlandı

Rusya'da Saint Petersburg metrosunda iki patlamada 11 kişi öldü, 51 kişi yaralandı. Putin, "Terör dahil tüm olasılıkları değerlendiriyoruz" açıklaması yaptı

A+A-

4 NİSAN/ SAAT: 08.50

Rusya'nın St. Petersburg kentinde meydana gelen patlama sonrası, Rus güvenlik güçleri saldırının kaynağını belirleyebilmek için alarmda.

Interfax haber ajansı ise , Kırgız güvenlik birimlerine dayandırarak, saldırganın büyük ihtimalle Kırgızistan doğumlu olduğunu bildirdi.

St. Petersburg kentinde dün iki metro durağı arasında meydana gelen patlamada 11 kişi hayatını kaybetmiş, 51 kişi de yaralanmıştı.

Rusya'nın Interfax haber ajansı ismini vermediği bir emniyet kaynağına dayandırdığı haberinde, saldırının radikal İslamcı örgütlerle bağı olan bir intihar bombacısı tarafından düzenlendiğini yazdı.

Saldırının "terör saldırısı" olduğu doğrulandı, ancak kaynağına ilişkin resmi bir açıklama gelmedi.

TASS haber ajansına göre resmi soruşturma biri kadın biri erkek olmak üzere iki Orta Asyalının saldırıda rol oynadığını doğruluyor.

Kaynak "Emniyet yetkililerinin gözüne CCTV kamera kayıtlarını izlerken takıldılar. Kimlikleri belirlendi" dedi.

Ancak bu bilgiler henüz resmi ağızlardan doğrulanmadı.

Saldırıyı şimdiye kadar hiçbir örgüt üstlenmedi, ancak saldırı, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Suriye savaşında cihatçılara yönelik sürdürdüğü askeri operasyonlar nedeniyle Rusya'da saldırılar düzenlenmesi çağrısının ardından geldi


St.Petersburg şüphelisinin fotoğrafı yayınlandı

Şüphelinin patlamadan 20 dakika önce metroye binerken görüntülendiği ifade ediliyor. Sakallı, kep takan ve siyah bir cübbe ya da kaban giymiş şüphelinin saldırıyı gerçekleştirdiği sanılıyor. Rus yetkililer olayla ilgili bilgisi olanların güvenlik güçleriyle temasa geçmesi çağrısında bulundu. NTV

supheli-001.jpg


SAAT: 18:17

AKINCI, RUSYA'DAKİ TERÖR SALDIRISINI KINADI

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rusya'daki terör saldırısını kınadı. Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre Akıncı, saldırıyı kınayarak, taziye mesajı yayınladı.

Cumhurbaşkanı Akıncı mesajında şöyle dedi:
“St. Petersburg metrosundaki terör saldırısında hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara acil şifalar diler, Rus halkının acısını paylaşırım”.


SAAT:17.30

RESMİ AÇIKLAMA: 9 ÖLÜ, 20 YARALI 

Rusya Ulusal Terörle Mücadele Komitesi NAK'dan yapılan açıklamada ise, saldırıda 9 kişinin hayatını kaybettiği ve 20 kişinin yaralandığı belirtildi.

Rus basını metrodaki saldırıda 10 kişinin hayatını kaybettiği ve 50 kişinin yaralandığını duyurmuştu. 

St. Petersburg'da başka bir bombanın da etkisiz hale getirildiği açıklandı. 

 


Rusya'nın ST. Petersburg kentinde metro treninde iki patlama meydana geldi.

Olayda en az 10 kişi yaşamını yitirdi. Patlama nedeniyle 50 kişinin de yaralandığı belirtliyor. 

Rus basınında yer alan haberlerde ise olayda parça tesirli bir patlayıcı kullanıldığı bilgisine yer veriliyor.

r1.jpg

r2.jpg

Olayın ardından aynı hatta bulunan 7 istasyon da kapatıldı. St. Petersburg metrosunun mavi hattında yer alan Sennaya Ploşad istasyonunda meydana gelen patlama nedeniyle etrafı yoğun bir duman tabakası sardı.

station.jpg

Patlamanın olduğu hat, kırmızı noktalarla gösterilen istasyonlar Sennaya ve Tekhnologichesky Institut

Hürriyet Gazetesi Moskova Temsilcisi Nerdun Hacıoğlu, CNN TÜRK'e olay hakkında bilgi verdi. Güvenlik güçlerinin, 'bunun bir terör saldırısı' olduğunu açıkladıklarını söyledi.

Hayatını kaybedenlerin içinde çocukların olduğu bilgisi de verildi.

Rusya lideri Vladimir Putin, patlamanın nedenini belirlemeye çalıştıklarını, acil yardım kuruluşlarının başkanlarıyla görüştüğünü ve olayda ölen ve yaralananların olduğunu söyledi.

Olayda ölenlerin yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulunan Putin ayrıca, terör dahil bütün olasıklıkları değerlendirdiklerini vurguladı.


Rusya'ya ikinci darbe: Bu kez de büyükelçilik

Rusya'nın St. Petersburg kentinde metroda yaşanan patlama ile aynı saatlerde cihatçılar Şam'daki Rus Büyükelçiliği'ne saldırdı.

Al Masdar'ın haberine göre Rus elçiliğinin bulunduğu El Mezra bölgesine El Kaide bağlantılı Heyet Tahrir'uş Şam militanları top ve roketlerle saldırdı.

20 roket ve topun atıldığı saldırıda elçilik isabet almadı.

Bu haber toplam 4101 defa okunmuştur
Etiketler : ,
RUSYA'DA PATLAMA

RUSYA'DA PATLAMA

Rusya'da Saint Petersburg metrosunda patlama meydana geldi.Kaynak: RUSYA'DA PATLAMA