1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. SUÇSUZ, KUSURSUZ ÖLDÜLER!
SUÇSUZ, KUSURSUZ ÖLDÜLER!

SUÇSUZ, KUSURSUZ ÖLDÜLER!

2016 yılının ilk yedi ayında meydana gelen 22 ölümlü trafik kazasında hayatını kaybedenlerin birçoğu başka şoförlerin dikkatsizliği sonucu yaşamını yitirdi. 16 kişi hiçbir kusuru olmadan bu şekilde yollarda can verdi…

A+A-

Didem MENTEŞ

Ülkenin kanayan yarası haline gelen ölümlü trafik kazalarında ibretlik sonuçlar ortaya çıktı. Ölümle sonuçlanan birçok kazada hayatını kaybeden kişilerin ‘başkalarının dikkatsizliği’ nedeniyle kazaya kurban gittiği görüldü. 2016 yılının ilk yedi ayında meydana gelen 22 ölümlü trafik kazasında, 16 kişi bu şekilde yollarda can verdi. Bu 16 kişinin 8’i yolcu olması nedeniyle hayatını kaybederken, araç çarpması sonucu 4 kişi de yaya olarak yollarda can verdi… Ölümlü 22 kazanın sadece 6’sında şoförler kendi dikkatsizlikleri sonucu yaşamını yitirdi.

En acılı ölümler
Son 7 ayda meydana gelen 22 ölümlü trafik kazasında hayatını kaybeden bazı isimlerin, bu kazalarda suçsuz yere canından olduğu görüldü. Bu şekilde hayatını kaybeden 16 kişiden 8’i yolcu olarak yaşamını yitirirken, 4 kişi de yaya olarak kazalara kurban gitti. Geriye kalan 4 şoförden 1’i de yol kenarında aracıyla beklerken yaşamından olurken, diğer 3 şoför de çarpışmalar sonucu hayatını kaybetti.  En dikkat çeken ölümlü kazalar ise 1 yaşındaki Dirensu Erda, 2,5 yaşındaki Doğa Çiçek, 6 yaşındaki İbrahim Dönekli, 14 yaşındaki Mehmet Topal, 17 yaşındaki Selahattin Bostancı, 20 yaşındaki İpek Mısırlı ve 49 yaşındaki Şah Hüseyin Erdem’in yaşamını yitirmesi oldu.

Minik çocuklar yollarda can verdi
Başkaları nedeniyle yaşamından olan 16 kişiden en acılı ölümler ise çocuklar ve gençler oldu.
21 Nisan’da Lefkoşa Surlariçi’nde bir aracın çarpması sonucu 1 yaşındaki Dirensu Erda hayatını kaybederken, 7 Mart günü Mağusa’da annesinin kullandığı bir otomobile, arkadan başka bir aracın gelerek çarpması soncu 2,5 yaşındaki Doğa Çiçek’in ölümü büyük yankı uyandırmıştı.
16 Haziran’da ise Lefkoşa- Güzelyurt anayolu üzerinde Gaziveren mevkiinde seyreden bir araç, 6 yaşındaki minik İbrahim Dönekli’ye çarpması sonucu yaşamanı yitirmişti.

Gençlerin hazin sonu
2016 yılında başka şoförler nedeniyle kazaya kurban giden gencecik insanlar da yer aldı. 20 Şubat’ta Gönyeli’de motosiklet sürücüsü 27 yaşındaki Cuma Mağusalı’nın geçirmiş olduğu trafik kazası sonucu hayatını kaybetmesi oldu. Gönyeli Belediye Bulvarı’na dikkatsizce giriş yapan bir aracın, o esnada Gönyeli’ye doğru seyreden Cuma Mağusalı’nın yönetimindeki motosiklete çarptı. Çarpışma sonucu ağır yaralanan Mağusalı hastanede yaşamını yitirmişti.
25 Nisan’da ise Lefkoşa- Girne yolunda yolu karşıdan karşıya geçmeye çalışan 17 yaşındaki Selahattin Bostancı bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.

Yolda yürürken ve beklerken gelen ölümler
Son bir ay içerisinde meydana gelen acılı ölümler içerisinde ise Boğazköy’de bir şoförün dikkatsizliği nedeniyle yoldan çıkması sonucu, yaya olarak oradan geçen 14 yaşındaki Mehmet Topal’a çarparak yaşamını yitirmesi oldu. 8 Temmuz’da ise Güzelyurt-Akçay yolunda iki aracın yüzyüze çarpışması sonucu araçta yolcu olarak bulunan 20 yaşındaki İpek Mısırlı’nın yaşamını yitirmesi yürekleri dağlamıştı.   28 Haziran’da ise Lefkoşa Güzelyurt anayolunda meydana gelen trafik kazasında 49 yaşındaki Şah Hüseyin Erdem’in ölümü oldu. Erdem, tali yoldan ana yola çıkmak için çemberde beklerken, anayoldan gelen bir aracın yoldan çıkarak Erdem’in kullandığı araca çarpması sonucu kaza meydana gelmişti.

Toplamda 22 kişi can verdi
2016 yılında meydana gelen ölümlü trafik kazalarının birçoğu başka şoförlerin dikkatsizliği sonucu meydana geldi. Sadece 6 kazanın şoförü kendi dikkatsizliği sonucu yaşamını yitirirken, 16 kişi de başkalarının ihmalkarlığı yüzünden canından oldu. 2016 yılında trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin isimleri şöyle: “Keziban Karam, Cuma Mağusalı, Valeria Magaret Standfield, Yusuf Temli, Ümit Helvacıoğlu, Nejat Hacızade, Yunus Araboiç, Selahattin Bostancı, Doğa Çiçek, Mehmet Güvercin, Fabilo Grace Macme, Dirensu Erda, Mehmet İşir, Sevim Türe, Mehmet Pınar, Adnan İskender, Üzeyir Yazar, Mehmet Köse, İbrahim Dönekli, Şah Hüseyin Erdem, Mehmet Topal, İpek Mısırlı”

Bu haber toplam 17716 defa okunmuştur
İlgili Haberler